test

,,Lavovi“ se okupili pred put na Karibe, Šola: Da afirmišemo igrače koji se nameću

Standard

18/06/2023

22:28

Crnogorski rukometaši okupili su se danas u kombinovanom sastavu uoči puta za Gvadalup, jednu od francuskih prekomorskih teritorija, gdje će igrati protiv domaće selekcije koju čine igrači koji nastupaju u prvoj i drugoj francuskoj ligi.

Selektor Vlado Šola pozvao je igrače koji su imali manju minutažu u prethodnim akcijama nacionalnog tima, kao i one koji do sada nijesu imali priliku da debituju za „lavove“ ili su bili u mlađim selekcijama.

Sa prvobitnog spiska zbog povreda su otpali krilo Filip Vujović i bek Risto Vujačić, pa će na Karibe putovati 14 igrača – golmani Nikola Matović i Haris Suljević, krila Luka Radović, Vojislav Vukić i Darko Đurković, pivoti Miodrag Ćorsović, Mihailo Šćekić i Luka Poje, te bekovi Vasilije Kaluđerović, Luka Vukićević, Arsenije Dragašević, Luka Barjaktarović, Radojica Čepić i Andrej Dobrković.

FOTO: RSCG

– Većina igrača na koje računamo za ovu akciju dolazi iz kadetske i juniorske reprezentacije, tako da je cilj da na djelu vidimo te momke, da ih promovišemo i pokušamo uklopiti u sistem rada A tima. Termin je dosta nezgodan, na kraju sezone i van svih kalendara, tako da je bilo i otkaza jer klubovi nijesu srećni da sada dozvole igračima nastupe u nacionalnom timu. Međutim, moramo da iskoristimo i ovu akciju da afirmišemo igrače koji se nameću. Gvadelup je turistička destinacija, ali biće i rukometno zanimljivo tamo jer igramo protiv selekcije koja u sastavu ima igrače iz klubova prve i druge francuske lige. Rukomet im nije nepoznanica i dobro su potkovani jer svi igraju u Francuskoj – rekao je Šola.

Crna Gora u Gvadelup ide na poziv legendarnog francuskog rukometaša Didijea Dinara, danas trenera Ivrija, koji će biti domaćin našoj reprezentaciji tokom boravka na najvećem ostvru malog arhipelaga u Karipskom moru.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

RSCG

Ostavite komentar

Komentari (0)