test

“Lavovi” nakon velike borbe i drame poraženi od Islanda

Standard

14/01/2024

19:33

Rukometaši Crne Gore poraženi su od Islanda 31:30 u drugom kolu grupe C, čime su definitivno izgubili sve šanse za plasman u glavnu rundu Evropskog šampionata.



Tok utakmice:

Kraj, Island je dobio 31:30.

59.minut – Borozan za 30:30, dok Elison promašuje… Isključenje Luke Radovića u najgorem trenutku, Island ima napad i koristi ga Kristjanson. Island ima gol prednosti. Tajm-aut Šole.

58.minut – Kaluđerović je pogodio prečku, a Elison na drugoj strani vara Simića. Island vodi 30:29.

55.minut – novi gol Čepića, neriješeno je, 28:28. Stiže i odbrana Simića, imamo napad za preokret.

54.minut – kakav gol je “izmislio” Magnuson i to u situaciji kada je Island bio u pasivnom napadu. Sjajni Čepić na drugoj strani vraća -1 (27:28).

50.minut – imamo napad pri vođstvu Islanda 27:25. Šola je zatražio tajm-aut. Stiže gol Grbovića, ponovo smo na korak od izjednačenja.

47.minut – Branko Vujović je smanjio na 25:24, a onda Islanđani koriste brzi centar i pogađaju prazan gol, ponovo je +2.

44.minut – na preokret ćemo i dalje morati da čekamo, Palmarson i Magnuson donose Islanđanima +2 (24:22).

41.minut – sjajni Simić čini čuda na golu, Kaluđerović na drugoj strani trese mrežu Gustafsona i poravnava na 21:21.

39.minut – Gustafson je neutralisao pokušaje Kaluđerovića i Vujovića, ali u narednoj akciji sjevnula je kontra naših i pogodak Luke Radovića za 21:19. Imamo i napad nakon promašaja Palmarsona.

36.minut – važan pogodak Čavora, 20:18 vodi Island koji je maksimalno ubrzo igru u drugom dijelu.

poluvrijeme – na odmor “lavovi” idu sa dva gola minusa (15:17). Island je u prvom dijelu vodio i sa pet razlike, ali je naš tim proigrao u napadu i smanjio zaostatak. Borozan najefikasniji sa tri gola, Vidarson na drugoj strani ima četiri.

27.minut – Luka Radović je vezao dva gola, samo je jedan razlike (14:15) u korist Islanda.

25.minut – našli su “lavovi” ritam u napadu, to djeluje neuporedivo bolje nego u prvoj polovini meča. Grbović je smanjio na 14:12.

21.minut – strahovit pogodak Borozana za 10:12. Period igre kada se igra gol za gol.

18.minut – nije bilo prijatno kod 10:5 za Island, ali sada je bolja situacija. Dva gola Radovića sa krila, pa pogodak Miloša Vujovića sa 7m, i sada je 10:8 za rivala.

15.minut – raste prednost Islanda (9:5) i to u situaciji kada naša selekcija ima igrača više. Napad je daleko od tečnog, igrači se muče, a dosad su “crveni” poklonili čak četiri lopte rivalu.

12.minut – od 4:3 za Crnu Goru do 7:4 za Island. Serija Skandinavaca 4:0, pritom je na klupi Lazović zbog isključenja. Tajm-aut Šole.

10.minut – golom Jonsona Island je prvi put u vođstvu, semafor pokazuje 5:4.

5.minut – neriješeno 2:2. Crna Gora je u dva navrata imala prednost, ali je Island ekspresno odgovarao. Viđen je sjajan gol Branka Vujovića, gotovo iz mrtvog ugla, a upisao se i Lazović. Simić ima jednu odbranu.

1.minut – počeo je meč, naš nacionalni tim je oslabljen neigranjem povrijeđenog Arsenija Dragaševića.

“Lavovi”, nakon neuspjeha protiv Mađara, večeras nemaju pravo na grešku. Poraz od Islanda značio bi gubitak svih šansi za prolaz u glavnu fazu kontinentalnog prvenstva.

Remijem bi ostala teorija, pa ja jasno da Crna Gora mora juriti trijumf protiv prvog favorita grupe C.

Istina, ni Island se nije proslavio na startu, pošto je uz mnogo sreće stigao do boda protiv Srbije.

U drugom susretu grupe, od 20.30 sati, rivali su Mađarska i Srbija.

Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Ostavite komentar

Komentari (0)