test

HAOS OKO TAKSI PREVOZA NA AERODROMU: Opština ZETA kažnjava taksiste iz PODGORICE, mimo zakona komunalna inspekcija legitimisala i maltretirala putnike!

I. Đoković

03/04/2024

08:25

Problem koji traje već neko vrijeme sa taksi prevozom ispred Aerodroma Podgorica kulminirao je prije dva dana kada je saobraćajna inspekcija zajedno sa komunalnom inspekcijom iz Opštine Zeta, mimo zakona, počela da kažnjava taksi prevoznike iz Podgorice, zbog kako su im rekli, obavljanja taksi ulsuga van opštine djelovanja, saznaje portal Standard.

Odbor direktora Aerodroma Crne Gore razmatraće na sjednici koja je zakazana za četvrtak 4. aprila, između ostalog, i pitanje u vezi sa tim ko ima pravo da obavlja usluge taksi prevoza ispred terminalne zgrade Aerodroma Podgorica.

Iz ACG su saopštili da je problem sa taksi prevozom nastao zbog insistiranja Opštine Zeta da to pravo pripada samo firmama sa njihove teritorije i kojima je opština izdala licencu. Aerodromi Crne Gore upoznaće sa ovim problemom i resorno Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, odnosno Vladu Crne Gore kao osnivača.

No, i prije nego što su Opština Zeta i Aerodromi sjeli za sto da dogovore rješenje nastalog problema, komunalna inspekcija iz Opštine Zeta uz pomoć saobraćajne inspekcije kontrolisala je prije dva dana više od 40 taksi prevoznika sa teritorije Podgorice i napisala im 40 prekršajnih prijava, jer su usluge taksi prevoza obavljali mimo teritorije Glavnog grada.

Kako je portalu Standard ispričao jedan od taksi prevoznika on i njegove kolege su revolitrane ovakvim potezom jer se radi o nezakonitom kažnjavanju. Da stvar bude još gora inspekcija je mimo zakona legitimisala i putnike u taksiju tražeći od njih da objasne kako su zatražili uslugu taksi prevoza iz Podgorice!

Portal Standard je od jedne od korisnica taksi usluge sa aerodroma Podgorica koja se prekjuče taksijem sa Aerodroma vozila do Podgorice dobio informaciju da je maltretirana od strane komunalne inspekcije koja je tražila njene lične podatke i koja je zbog svega navedenog odlučila da protiv njih podnese krivičnu prijavu.

Taksista koji se obratio Standardu pojašnjava da je vožna uredno naručena preko viber poruke i on je došao po svoju mušteriju kao i bezbroj puta do sad, međutim ubrzo je njega kao i ostale kolege tokom dana sačekala komunalna inspekcija i izrekla im kazne.

Iako geografski Aerodrom pripada Opštini Zeta on nije u vlasništvu Opštine već u vlasništvu države i Vlada CG sa resornim Ministarstvom saobraćaja i pomorstva je dužna da uredi taksi prevoz do i sa Aerodroma, jer bizarne situacije poput ove će da se ponavljaju. Iako Opština tvrdi da samo taksi prevoznici registrovani na teritoriji Opštine Zeta imaju pravo vožnje sa Aerodroma oni po toj logici koju trenutno zastupa Zeta ne bi mogli da prebace klijenta do Podgorice jer bi izašli sa njene teritorije.

Ono na čemu iz Opštine Zeta insistiraju je da taksi udruženju iz Zete pripadne taksi stanica na Aerodromu, iako prema nezvaničnim podacima portala Standard u toj Opštini ima samo jedno registrovano udruženje sa svega deset vozila, što je nedovoljno za veliki broj klijenata koji koriste taksi usluge sa Aerodroma, a prtiom Aerodromi CG već imaju uredno potpisan ugovor koji je po ispoštovanoj tenderskoj proceduti dodjeljen dvijema taksi firmama.

Kako je Standardu kazao jedan od taksista iz Podgorice na ovaj način Opština Zeta favorizuje mimo zakona i tendera samo jedno taksi udruženje i pokušava da onemogći taksiste iz Podgorice da vrše usluge prevoza sa Aerodroma.

Zbog potpunog haosa oko taksi prevoza i nezakonitog kažnjavanja taksista iz Podgorice Standard je uputio pitanja Minstarstvu saobraćaja i pomorstva sa pitanjima kako će i kada riješiti problem i od njih čekamo odgovore, jer ovakva situacija dok ljetnja sezona kuca na vrata biće ružna slika i još gora poruka turistima koji dođu Crnu Goru.

Izvor (naslovna fotografija):

Aerodromi Crne gore

Ostavite komentar

Komentari (0)