test

Kapetan Vešović i posada broda MSC spasili migranate

Standard

13/06/2024

18:39

Posada teretnog broda MSC 'Loretta' na kome je kapetan Predrag Peđa Vešović iz Bara spasili su grupu migranata danas oko 17 časova u Sredozemnom moru.Grupa migranata, njih oko 25 bili su na otvorenom moru, u gumenom čamcu, 16 milja, južno od obala ostrva Krit.

“Iz Atine, Centra za traganje i spašavanje, Olimpia radio, obavjestili su posade brodova u Sredozemnom moru da se traga za grupom migranata. Iako smo putovali prema Izraelu, nakon poziva, učestvovali smo u akciji traganja i spašavanja”, kazao je kapetan Vešović za Primorski portal.

Kaže da im sugerisano da plove određenim kursom i pronašli su migrante na približno datoj poziciji.

On je kazao da čekaju obalnu stražu Grčke koja će da preuzme grupu migranata nakon čega će teretni brod nastaviti putovanje ka izraelskoj luci Haifa.

Podsjetimo, kapetan Vešović bio je zapovjednik na brodu „Sveti Stefan 2“ i učestvovao u spasilačkoj misiji 2011. godine kada je iz libijske luke Ras ukrcano 407 putnika.

Povezani članci

Na brodu je bilo 36 članova posade. Oni su iz područja pod ratnim dejstvima, evakuisali u sigurnu luku Bar, državljane Crne Gore, Rusije, Srbije, Hrvatske…

Izvor: primorski.me

Ostavite komentar

Komentari (0)