test

Podgorička Čistoća planira otpuštanje radnika, moguće i smanjenje plata

Standard

18/04/2024

07:40

U podgoričkoj Čistoći planiraju otpuštanja radnika i smanjenje zarada. Da je otpuštanje radnika planirano potvrđuju i u preduzeću kojim rukovodi Denis Hot. Objašnjavaju i da su za eventualno smanjenje zarada mišljenje tražili od Sekretarijata za finansijsko poslovanje i analizu budžeta i Ministarstva finansija.CdM je pitao Čistoću da li je planirano smanjene aprilske zarade za deset odsto, koji je razlog smanjena zarada, te kojim aktom će ta odluka biti zakonski sprovedena.

“Imajući u vidu da je Čistoća u prethodnoj godini poslovala sa negativnim finansijskim rezultatom, a kako Zakon o zaradama u javnom sektoru propisuje umanjenje sredstava za zarade u slučaju poslovanja sa gubitkom, Odbor direktora i v.d. izvršnog direktora su se usaglasili da upute dopis Sekretarijatu za finansijsko poslovanje i analizu budžeta, kao i Ministarstvu finansija, za davanje mišljenja da li u ovom slučaju postoji obaveza postupanja u skladu sa ovim Zakonom, s obzirom na to da privredno društvo Čistoća d.o.o. obavlja poslove od javnog interesa, a ako postoji, na koji način se ona treba sprovesti”, kazali su CdM-u iz tog gradskog preduzeća.

Kada je riječ o saznanjima CdM-a da je planirano otpuštanje radnika, iz Čistoće za CdM kažu da je na sjednici Odbora direktora Čistoća d.o.o. koja je održana 15. aprila ove godine, usvojen Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kojim je predviđeno smanjenje broja zaposlenih i upućen je resornom Sekretarijatu na mišljenje.

Izvor: CdM
Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)