test

ŠARANOVIĆ SE IPAK PREDOMISLIO: Nakon pisanja Standarda ministar makao svoju sekretaricu iz Komisije za polaganje stručnog ispita

I. Đoković

01/04/2024

11:59

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović zamjenio je, nakon pisanja portala Standard, članicu Komisije za polaganje stručnog ispita za vršenje poslova zaštite lica i imovine Mirjanu Nedović, sa Milenom Raičević. Portal Standard je u tekstu objavljenom 4. marta ukazao da je Šaranović u navedenu komisiju angažovao svoju sekretaricu koja ima završenu samo srednju školu i to za predmet Osnovi komunikacije i etike.

Tekst portala Standard od 4.marta 2023. godine pod naslovom ”Srednja škola dovoljna za poziciju ispitivačice: Šaranovićeva sekretarica u komisiji za polaganje stručnog ispita?” očigledno je izvršio pritisak na ministra policije Danila Šaranovića, pa je on donio novo rješenje o formiranju Komisija za polaganje stručnog ispita, i to sa samo jednom korekcijom, koja se odnosi upravo na njegovu sekretarciu Mirjanu Nedović.

U novom rješenju koje je donio Šaranović, Mirjanu Nedović u komisiji zamjenjuje Milena Raičević.

Podsjećamo u originalnom Rješenju o obrazovanju Komisije od 24. januara uz predsjednika komisije i 11 članova, pod rednim broj 6. nalazila Mirjana Nedović sekretarica ministra Šaranovića.

No, iako za mjesto ispitivačice je bila potrebna visoka škola, Nedović je bila postavljena sa završenom srednjom školom, i to za predmet Osnovi komunikacije i etike.

Ipak, nakon pisanja portala Standard i ukazivanja na nepravilnost i odsustvo profesionalizma, Šaranović je korigovao svoju odluku.

Izvor (naslovna fotografija):

Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ostavite komentar

Komentari (0)

POVEZANI ČLANCI