test

ZLOUPOTREBA MOĆI: Opština Budva novom odlukom vrši pritisak na ugostitelje pred izbore u tom gradu

I. Đoković

24/04/2024

08:24

Pred sam početak ljetnje turističke sezone i prvomajske praznike Opšina Budva je donijela kontroverznu odluku kojom zabranjuje muziku na teresama ugostiteljskih objekata. Odluka je prema saznanjima portal Standard donešena bez konsultacija sa ugostiteljima koji su revolitrani ovakvim ponašanjem Opštine Budva, te najavljuju protest.

Uoči prvomajskih praznika Opština Budva donijela je problematičnu odluku da zabrani muziku na terasama ugostiteljskih objekata u Starom gradu, iako je još ranije uređeno do kad ugostitelji mogu da rade i koliko glasna muzika smije da bude.

Na ovaj način prema riječima ugostitelja iz Budva vrše pritisak pred izbore na ugostitelje kako bi kroz neki potencijalni dogovor obezbjedili nove glasove na predstojećim izborima.

Kako je navedeno u odluci ZABRANJENO JE postavljanje uređaja za reprodukciju muzike sa zvučnim kutijama van poslovnog prostora kao i u unutrašnjosti prozora i štokova (zona Starog grada). Članom 79 stav 1 tačka 67 iste Odluke propisana je KAZNA u iznosu od 1.000,00 eura za pravno lice.

“U koliko ne budete poštovali navedenu zabranu Komunalna inspekcija i komunalna policija Opštine Budva ce preduzeti mjere i radnje iz svoje nadleznosti”,navedeno je u odluci.

Ugostitelji su zatečeni ovakvim ponašanjem i odlukom Opštine Budva jer Crna Gora kao turistička destilacija u kojoj se ugostitelji trude da obogate svoju ponodu obogate i ostanu na turističkoj mapi, Opština Budva odlukom koju je naprasno donijela čini sve da ugasi ugostiteljstvo u ovom gradu.

Prema riječima jednog od ugostitelja u susret predstojećim prvomajskim praznicima i ljetnjoj sezoni, ničim izazvani, kada se očekuje dolazak velikog broja turista, iz okruženja i svijeta, ovakvo ponašanje i Odluka su užasni i idu direktno na štetu turističke privrede.

Zbog ovakvog ponašanja Opštine Budva koja je donešena bez konsultacija sa njima planiraju i protest, kako bi natjerali Opštinu Budva da promjeni odluku i spasu turistilku sezonu.

Ova odluka ima dodatnu težinu kada se zna da je Budva turistički najposjećeniji grad sa preko pet milona posjeta, ispred Zagreba, Beograda i drugih regionalnih centara.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)