test

CEDIS do kraja godine nabavlja 30.000 brojila

Standard

27/04/2024

07:22

CEDIS će do kraja godine nabaviti 30. 000 brojila čime će riješiti višemjesečni problem nastao zbog blokiranih tendera nabavke.

Problem višemjesečnog nedostatka električnih brojila zbog kojeg građevinske kompanije nijesu mogle kupcima u prethodnom periodu da predaju stanove biće riješen, saopšteno je iz Cedisa.

Vladimir Ivanović, vd.direktora CEDIS-a rekao je da će do kraja godine biti isporučeno 30.000 brojila.

“Dva tenderska postupka su u toku kod komisije koja se bavi tenderima, ne očekujemo neke probleme tako da očekujemo da imamo još 50.000 brojila na lageru”, rekao je Ivanović.

Kompanija je prošlu godinu završila u plusu tri miliona eura ali su 2024. počeli sa gubitkom zbog završetka procjene imovine koja je uvećana za 140 miliona eura.

“Samo po sebi to povlači problem većih izdvajanja koji imamo po pitanju poreza i amortizacije. Samo za amortizaciju imamo 8 miliona koja nije odobrena od regulatora jer smo u sredini regulatorno odobrenog perioda,krećemo ovu godinu s minusom od 8 miliona eura,ako ste me razumjeli, a nadam se pozitivnom rezultatu”, pijasnio je Ivanović.

U Cedisu je trenutno zaposleno 1.780 radnika, za čije se plate izdaja 30 odsto budžeta, što je kako kažu u kompaniji u granici dozvoljenih troškova.

Ima li viška radnika,te hoće li biti otpuštanja znaće se precizno tek nakon analize i nove sistematizacije.

“Smanjiće se on svakako i odlaskom u penziju izahtjevima ljudi jer na primorju imamo mladi kadar koji nas napušta neće da radi, ima nekih interesantnijih ponuda”, istakao je Ivanović.

Iz kompanije se nadaju urednom snabdijevanju električnom energijom tokom predstojeće sezone ukoliko ne bude nekih vanrednih okolnosti. Ivanović kojem vd mandat ističe uskoro najavljuje da će se kandidovati za izvršnog direktora Cedisa.

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

CEDIS

Ostavite komentar

Komentari (0)