test

IZ RUBRIKE VJEROVALI ILI NE: Butik iz Rožaja dobiće od ZZZCG 37 hiljada eura da zaposli 11 radnika!

S Rastoder

12/05/2022

08:02

Na javnom pozivu za ''Program osposobljavanje za rad kod poslodavca'' ZZZ Crne Gore mogli su konkurisati sva pravna lica koja ispunjavaju uslove, ali to nije nista sporno. Sporna su lica koja su dobila sredstva, a gdje postoje sumnje da se radi o brutalnom namještanju, a sve u cilju što većeg zapošljavanja partijski podobnih kadrova ( Demokrata i Demokratskog Fronta ).


Ali tu nije kraj. Kako vidimo iz javno dostupnog dokumenta, PRAVNA LICA koja su dobili sredstva su Hotel ( Spencer & Hill Team ) koji će dobiti pred sezonu praktički besplatnu radnu snagu, 32 lica ili 109.069.44€ ; Opština Mojkovac, što zaista čini presedan, dobija 12 lica ili 40.901.04€ ; RUDNIK UGLJA će dobiti 30 lica ili 102.252.60€ ; dok najzanimljivije “srećni dobitnik” od svih na spisku je “M&S home” ( Butik iz Rožaja ) koji dobija 37.492.62€ da zaposli 11 radnika.

Dakle butik će dobiti pomoć države kako bi na šest mjeseci osposobili i zaposlili 11 radnika. (Šta će, kako i koliko zaposleni u ovim preduzećima naučiti pitanje je ).

Pored ovoga još jedan zanimljiv podatak je taj da je najveći dio opština koje su dobile sredstva, upravo one na čijem se čelu nalaze Demokrate i Demokratski front, što dodatno baca sumnju na zloupotrebu javnog poziva.

Takođe zanimljivo je da niko iz Opštine Nikšić nije prošao iako lokalnu vlast čine Demokrate-DF-URA, ali očito da niko od učesnika u javnom pozivu ne podržava gore navedene partije.

A da bi dodatno potvrdili ovu teoriju, u komisiji koja je donosila odluku učestvovala su dva zaposlena iz ZZZNK, inače pristalice Demokrata i DF-a.

Nadamo se da će nadležni organi ispitati i ovaj slučaj očigledne zloupotrebe!

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (3)

Farmer

13 May. at 16:18

Folić poznatiji kao 10 %, sve je on to dobro naplatio

Mile

13 May. at 12:31

Ovaj butik je ispod kancelarije demokrata u rozaje i u njega udje ili ne udje 2 covjeka na mjesecnom nivou.
Zanimljivo je da je prosle godine prijavio prihod vlasnik u iznosu od 100 000, 00eura.
I vlasnik je dps preletac sada je trenutno u bosnjackoj stranci.

0

14 May. at 08:24

Sonja

12 May. at 17:05

Sta čeka tuzilastvo na ovakvo brutalno arčenje narodnih para! Spuz za Folica!