test

Sjutra se biraju novi članovi Odbora direktora EPCG

Standard

22/02/2024

20:55

Novi članovi odbora direktora Elektroprivrede ispred političkih stranaka biće Milutin Đukanović iz Nove srpske demokratije, Neven Gošović iz Demokrata, Bojana Savić iz Evrope sad i Tahir Đonbaljaj iz Albanske Alternative. Njih će Skupština akcionara imenovati sjutra, zajedno za tri nezavisna kandidata koja je ranije predložio ministar energetika Saša Mujović - Jovicom Milanovićem, Vladimirom Katićem i Zoranom Miljanićem.

Vlada je 22. februara 2024. godine na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova odredila Luku Prodanovića za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala na XXVIII vanrednoj Skupštini akcionara „Elektroprivreda Crne Gore“ AD Nikšić. 

Skupština akcionara EPCG za sjutra je zakazana na zahtjev Vlade – Ministarstva energetike i rudarstva, nakon što je stupila na snagu izmjena Zakona o privrednimm društvima. 

Đukanović i Đonbaljaj su članovi i dosadašnjeg saziva odbora. Đukanović i Savić su diplomirani inženjeri elektrotehnike, Đonbaljaj je građevinski inženjer, a Gošović diplomirani pravnik.

Ostavite komentar

Komentari (0)