test

IZ UIKS-a ZA STANDARD: Zatvorski ljekari konstantno prate zdravstveno stanje Katnića

I. Đoković

16/04/2024

14:04

Nakon što je sudija za istragu Goran Šćepanović odredio pritvor u trajanju od 30 dana bivšem Glavnom specijalnom tućiocu Milivoju Katniću, on je prebačen u Istražni zatvor gdje prema informacija portala Standard i dalje štrajkuje glađu i odbija da uzme terapiju.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija su portalu Stadnard saopštili da se prema svim osobama kojima je određen pritvor postupa se u skladu sa odredbama Pravilnika o bližem načinu izvršavanja pritvora kojima su, između ostalog, propisani smještaj, ishrana i zdravstvena zaštita pritvorenih lica.

Iz UIKS-a su istakli da u slučaju poput ovog kada pritvorena osoba odbija da uzima hranu, nadležni su sud i predsjednik suda koji su ovlašćeni da vrše nadzor nad pritvorenom osobom.

Ističu i da zatvorski ljekari vrše konstantno praćenje opšteg zdravstvenog stanja pritvorenih osoba kao i u slučaju Milivoja Katnića.

Kako portal Standard nezvanično saznaje zbog njegovog zdravstvenog stanja koje je pogoršano zbog štajka glađu i odbijanja da uzme terapiju porodica je dostavila njegovu zdravstvenu dokumentaciju kako bi nadležni u UIKS-u imali kompletan uvid.

Kako su iz UIKS-a uputili na Viši sud, portal Standard je uputio toj instituciji pitanja što se preduzima povodom zdravstvenog stanja Katnića i u kakvom stanju se on trenutno nalazi s obzirom da mu je već narušeno zdravlje, a sada i dodatno zbog štrajka glađu i od njih čekamo odgovor.

Izvor (naslovna fotografija):

Milivoje Katnić

Ostavite komentar

Komentari (0)