test

NOVOVIĆ I ŠUKOVIĆ NASTAVLJAJU PROGON: Da li isljeđivanjem ljekara prave pritisak da se KATNIĆU i VELJOVIĆU uskrati medicinski tretman?

I. Đoković

13/06/2024

09:27

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) sinoć su uzeli izjavu od izvršne direktorice privatne zdravstvene ustanove ''Moj Lab'' dr Najdane Gligorović Barhanović​, a u vezi liječenja i operativnog zahvata pritvorenog bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji se do juče bolnički liječio u toj klinici, čime je nastavljen progon Katnića koji dva mjeseca štrajkuje glađu i koji je zbog svog stanja morao biti hitno operisan. Isti slučaj je i sa pritvorenim Veselinom Veljovićem, gdje SPO po instrukcijama SDT-a isljeđuje ljekare Kliničkog centra Crne Gore, koji se zbog lošeg zdravstvenog stanja liječi u toj zdravstvenoj ustanovi.SPO je prema pisanju medija sinoć saslušao Gligorović Barhanović na sve okolnosti liječenja i medicinskog tretmana Katnića, a policija je uzela i kompletnu medicinsku dokumentaciju nekadašnjeg GST-a.

Iako je hitno operisan prošlog petka i iako se ni nedjelju dana nije zadržao na bolničkom liječenju SDT i SPO nijesu časili časa pa su sada se okomili na medicinsko osoblje zato što su radili svoj posao.

Njegov advokat Marjan Marković juče je saopštio medijima da je “Katnić u klinici bio zadržan zbog bolova”, a prema saznanjima portal Standard ima i ugrožene vitalne organe kao posljedica dvomjesečnog štrajka glađu.

Pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić vraćen je juče na njegov zahtjev iz privatne ordinacije Moj Lab u Istražni zatvor.

“Ljekari su ocijenili da Katnić treba da ostane na bolničkom liječenju još sedam dana, ali je on to odbio”, rekao je novinarima Marković.

To očigledno nije bilo dovoljno Novoviću i Šukoviču pa sada SPO i SDT ispituju ljekare koji su radili svoj posao i držali se Hipokratove zakletve i na taj način pomogli životno ugroženoj osobi.

Kako svi građani Crne Gore tako i Milivoje Katnić ima pravo na jednak i pravedan medicinski tretman, no to očigledno za Novovića i Šukovića nije važno.

Osim u slučaju Milivoja Katnića i njegovog liječenja u klinici Moj Lab, Novović i Šukovič su se okomili i na ljekare Kliničkog centra Crne Gore zbog liječenja Veselina Veljovića.

U prostorijama SPO juče popodne saslušana je i načelnica zdravstvene službe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dr Vesna Lakušić, koja je pozvana da izjavu oko načina liječenje i tretmana pritvorenih osoba, koje se trenutno nalaze na bolničkom liječenju.

Advokat Veselina Veljovića je u izjavi Pobjedi jutros saopštio da je stanje u državi je zaista zabrinjavajuće kada smo došli u situaciju da se policija počela baviti medicinom i uslovima liječenja pacijenata, da saslušavaju ljekare Kliničkog centra na okolnosti smještaja i liječenja bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

” Da li nadležni organi smatraju da i Veselin Veljović ima pravo na život i zdravstvenu zaštitu i da su ta prava zajamčena Ustavom. Ovo je klasičan pritisak na ljekare i medicinsko osoblje Kliničkog centra kako bi se Veljoviću promijenio zdravstveni tretman. Hoće li uspjeti u tome vidjećemo, ali će svakako oni koji vrše pritisak nositi i odgovornost ako zbog promjene režima liječenja, usljed pritiska, dođe do daljeg narušavanja zdravlja Veselina Veljovića”, naglasio je Volkov.

Prema pisanju medija u sklopu istrage biće saslušani pojedini ljekari Kliničkog centra, direktori nekih klinika, ali i članovi konzilijuma, čija imena su često u medicinskoj dokumentaciji pritvorenika, a koji su bili ili su trenutno na bolničkom liječenju. Policijsko interesovanje uslijedilo je nakon što je optuženi Veljović prošle sedmice prebačen na liječenje u Kliniku za neurologiju Kliničkog centra, gdje mu je dodijeljen i poseban bolnički apartman.

No, da se ne radi o bilo kakvom favorizovanju bolesnika i usluga koje osoblje KCCG čini Veljoviću potvrdio je direktor Kliničkog centra Aleksandar Radović koji je u ponedjeljak izjavu u SPO, gdje je rekao da je odvajanje pritvorenika i zatvorenika – praksa, ne zbog njihovog, već zbog komfora ostalih pacijenata.

Izvor (naslovna fotografija):

Šuković i Novović

Ostavite komentar

Komentari (1)

Sreten Vujović

13 Jun. at 12:58

Ovo je suđenje bez suda i egzekucija na “rate” od strane ovog kriminalizovanog pravosuđa i vlasti kojoj pripada! Takvi postupci u jednom trenutku mogu dovesti do teških posljedica po mir u našoj Crnoj Gori! Demiokratska Crna Gora za sada ne reaguje kako zahtijeva ovakvo bezakonje! Ali, sve ima svoje granice! Ako se one prijeđu nikome se ne piše dobro!