test

Martinović: Za “Lake fest” 50 hiljada eura, za “Wild Beauty Art 2024” 90 hiljada

Standard

27/06/2024

15:15

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera opredijelilo je 50 hiljada eura za organizaciju ‚`Lake festa` u Nikšiću i 90 hiljada eura za `Wild Beauty Art 2024`, koji će se održati na Durmitoru u opštini Žabljak, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Na današnjoj sjednici Vlade, na prijedlog ministra Martinovića, usvojene su Informacija o organizaciji festivala „Lake Fest 2024.” s Prijedlogom ugovora i Informacija o organizaciji „Međunarodnog festivala ”Wild Beauty Art 2024” s Prijedlogom ugovora, saopšteno je iz Ministarstva. 

Ministar Martinović je, kako se navodi, istakao značajan uticaj oba festivala na Crnu Goru i regije u kojima se održavaju.

“Lake Fest se organizuje 13. godinu za redom u opštini Nikšić, što potvrđuje njegov tradicionalni karakter i stečeni renome. To je prepoznatljiv muzički događaj koji okuplja ljubitelje muzike iz regiona i šire, doprinosi promociji Nikšića kao kulturno-turističke destinacije, povećava turistički promet i jača lokalnu ekonomiju”, rekao je Martinović.

S druge strane, kako je kazao, “Wild Beauty Art” festival promoviše umjetnost i kulturu u netaknutoj prirodi Crne Gore, doprinoseći ekološkoj svijesti i održivom turizmu.

“Održavanje ovog festivala u planinskim i ruralnim područjima podstiče razvoj lokalnih zajednica i privlači posjetioce iz cijelog svijeta, čime se doprinosi ekonomskom rastu i očuvanju prirodnih ljepota”, istakao je ministar Martinović.

Zaključio je da oba festivala imaju ključnu ulogu u kulturnom i ekonomskom razvoju Crne Gore, pružajući platformu za umjetnike i privlačeći posjetioce, što doprinosi boljoj međunarodnoj prepoznatljivosti zemlje. 

Izvor (naslovna fotografija):

Vladimir Martinović

Ostavite komentar

Komentari (0)