test

Na Grahovu počelo snimanje filma “Crna truba”

Standard

04/06/2024

19:37

Dok se u selu priprema slavlje, dva brata pokušavaju da rasvijetle zločin čime ujedno otvaraju Pandorinu kutiju potisnutih osjećanja među njima, koji utiču na ishod njihovog plana.

Snimanje dugometražnog igranog filma „Crna truba“ (radnog naziva „Braća“), reditelja Bojana Stijovića i scenariste Stefana Boškovića, započelo je na Grahovu u produkciji Cut-Up d.o.o. producenta Veliše Popovića. 

Radnja priče počinje nakon što se poslije 10 godina života provedenih uinostranstvu, poznati pisac Maksim Grahovac vraća u rodno mjesto, crnogorsko selo Grahovo, sa namjerom da posjeti brata i dogovore se oko imanja koje im je ostalo u nasljedstvu. 

Maksim i Niko nisu bili u kontaktu veoma dugo i njihov odnos je vremenom postao krajnje distanciran i hladan. Na putu za Grahovo, Maksim slučajnoudaračovjeka autom. Uplašen i u stanju šoka, Maksimbježi smjestanesreće. 

Suočen sa činjenicom da sam ne može da riješi problem u kom se našao, Maksim se povjerava Niku i traži od njega pomoć dazajedno pođu na mjesto nesreće i saznaju šta se desilo. Informacija da je poznati pisac stigao u selo, kod seljana izaziva euforiju i oni pripremaju veliki dočeku njegovu čast. 

Dok se u selu priprema slavlje, dva brata pokušavaju da rasvijetle zločin čime ujedno otvaraju Pandorinu kutiju potisnutih osjećanja među njima, koji utiču na ishod njihovog plana.

Uloge u filmu tumače: Momčilo Otašević, Marko Janketić, Milica Janevska, Srđan Grahovac, Gorana Dragašević, Ratka Mugoša, Strahinja Bubanja i drugi.

Direktor fotografije je Dušan Grubin, dizajner produkcije Dijana Vučinić, kostimograf Lina Leković, snimatelj zvuka Bojan Palikuća, šminker i masker Vesna Bijelić, a ko-producent Vladan Anđelković (Pelicula Production), dok je direktor filma Filip Poleksić.Snimanje je planirano na pitoresknim lokacijama u Grahovu tokom mjeseca juna.

Pored Filmskog centra Crne Gore, ovaj projekat dobio je podršku i od straneFilmskog centra Srbije, a privu kaoje međunarodnu pažnju još u fazi razvoja, učestvujući na prestižnom programu MIDPOINT Feature Launch2021 godine.

Izvor (naslovna fotografija):

Filmski centar Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)