test

Novi val crnogorskog filma: Sjutra na repertoaru CNP-a “Grudi”, u srijedu “As Pik”

Standard

12/10/2023

22:42

U okviru ciklusa Novi val crnogorskog filma, tokom oktobra u Crnogorskom narodnom pozorištu biće prikazana dva filmska ostvarenja. Publika će na Sceni Studio imati priliku da pogleda filmove ''Grudi'', rediteljke Marije Perović i ''As Pik'', u režiji Draška Đurovića.



Film “Grudi” rediteljke Marije Perović biće prikazan u petak, 13. oktobra u 20 sati. Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji rediteljke Marije Perović, dok uloge tumače: Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović i drugi. Film je bio crnogorski kandidat za 93. nagradu Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film u 2020. godini, a predstavlja zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kompanija iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije – Open Box Studio, Meander Film, Mitropa, Visionary Thinking, kao i uz podršku Filmskog centra Crne Gorei Hrvatskog audio-vizuelnog centra. Prikazan je na više od 20 filmskih festivala u svijetu i dobitnik je mnogih nagrada i priznanja. 

Film „As Pik“ Draška Đurovića biće prikazan u srijedu, 18. oktobra, takođe od 20 sati. Reditelj Đurović snimio je ovo ostvarenje prema scenariju Obrada Nenezića u produkciji Udruženja filmskih stvaralaca Crne Gore. U glumačkoj podjeli su Branislav Popović, Peđa Bjelac, Momčilo Otašević, Majkl Madsen, Jelena Simić, Milica Milša, Olja Vuković, Dragan Račić, Georg Pusep, Branka Otašević, Danilo Čelebić, Momčilo Pićurić i Slavko Klikovac.

As-Pik

„As Pik“ je premijerno prikazan u avgustu 2012. godine na Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro Film Festivalu, a do danas ga je vidjela publika na više festivala u regionu i Evropi, gdje je zavrijedio nagrade za glumu, produkciju i režiju. 

Nakon projekcije, s predstavnicima autorskih timova, glumicom Dubravkom Drakić i rediteljem Draškom Đurkovićem razgovaraće Danilo Marunović, urednik filmskog programa Crnogorskog narodnog pozorišta.

Ulaz je slobodan. 

Povezani članci

Ostavite komentar

Komentari (0)