test

Subotić sa ambasadorkom Gradišnik: Brojni potencijali saradnje CNP-a i slovenačkih tuatara

Standard

23/02/2024

10:15

Razgovarano o međusobnim gostovanjima i razmjeni predstava i drugih programa, u cilju prezentacije i promocije pozorišnog stvaralaštva obje zemlje.

“Brojni su potencijali saradnje Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) i slovenačkih narodnih teatara”, ocijenjeno je tokom susreta direktora Ilije Subotića i novoimenovane ambasadorke Republike Slovenije u Crnoj Gori, Bernarde Gradišnik.

Kako su saopštili iz nacionalnog teatra, tokom sastanka Subotića i Gradišnik, koja je boravila u radnoj posjeti CNP-u, razmotreno je više pitanja od značaja za unapređenje saradnje, koja se u prvom redu odnosu na međusobna gostovanja i razmjenu predstava i drugih programa, u cilju prezentacije i promocije savremenog pozorišnog stvaralaštva obje zemlje. 

Subotić je podsjetio da Crnogorsko narodno pozorište realizuje jubilarnu 70. sezonu s intenzivnom produkcionom i repertoarskom aktivnošću, kao i referentnim komplementarnim djelatnostima, te istakao da će nacionalni teatar sjutra realizovati petu premijeru od početka sezone.

Kako navode iz CNP, sagovornici su se saglasili da će konkretni oblici saradnje biti definisani u narednom periodu.

Izvor (naslovna fotografija):

CNP

Ostavite komentar

Komentari (0)