test

DOGOVORENA VLAST U GUSINJU: Bošnjačkoj mjesto predsjednika opštine, SD-u Skupština opštine, Pokret za Gusinje i SDP dobile potpredsjednička mjesta?

I. Đoković

08/10/2024

09:24

Vlast u Gusinju je dogovorena pa će u novom četvrorogodišnjem mandatu na čelu grada biti neko iz Bošnjačke stranke. Osim mjesta predsjednika opštine koje je pripalo BS-u, Socijaldemokratama će pripasti mjesto predsjednika Skupštine opštine, dok će Socijaldemokratskoj partiji i Pokretu za Gusinje dobiti potpredsjednička mjesta, saznaje portal Standard iz dobro obavjestenih izvora koalicije ''Srcem za Gusinje''.

Prema saznanjima Standarda 27. oktobra bi trebalo da se održi konstitutivna sjednica lokalnog parlamenenta na kojoj će i zvanično biti izabrano rukovodstvo grada.

Na toj sjednici bi prema riječima izvora iz koalicije ”Srcem za Gusinje” trebao biti izabran predsjednik Opštine iz redova Bošnjačke stranke. Socijaldemokrate (SD) će dobiti predsjednika SKupštine opštine, dok će Pokretu za Gusinje pripasti potpredsjedničko mjesto.

Isto važi i za Socijaldemokratsku partiju (SDP) koja će imati potpredsjednika opštine.

Podsjećamo, na izborima u Gusinju koji su održani 15. septembra najviše glasova osvojila je koalicija ”Srcem za Gusinje” koja je dobila 14 mandata, za njom slijedi “Zajedno za Gusinje” Albanski forum i DUA-e 7 mandata, Demokratska partija socijalista (DPS) sa 6 mandata, Pokret za Gusinje 2 mandata i Demokratska Crna Gora 1 mandat.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: STANDARD

Ostavite komentar

Komentari (0)