test

Bećirović: U BS tvrde da nijesu potpisali da će raskinuti koaliciju u Bijelom Polju

Standard

09/09/2024

17:32

Član Predsjedništva Socijaldemokrata i potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Nermin Bećirović kazao je da ih iz Bošnjačke stranke uvjeravaju da nijesu potpisali nikakav dokument koji ih obavezuje da raskinu vladajuću koaliciju u toj opštini.

Vladajuću većinu u Bijelom Polju čine DPS, BS, SD i SDP.

“Što se tiče nas i bjelopoljskog odbora Bošnjačke stranke, zasad sve funkcioniše u najboljem redu i zajedno smo fokusirani na ubrzani razvoj grada u mjeri i dinamici kako smo to i obećali našim sugrađanima u lokalnoj predizbornoj kampanji i nakon formiranja lokalne vlasti. Dakle, sve dok stvari teku tim tokom i dok je razumijevanje i odnos koalicionih partnera na takvom nivou, ne vidim razlog zbog čega bi neko i pomislio da može doći do nekakve prekompozicije, a posebno do one koja bi, na način na koji se to tumači, u najmanju ruku bila neprincipijelna”, rekao je Bećirović.

Izbori rješavaju sve nesporazume

Prema Bećirovićevim riječima, i kada bi postojao neki nesporazum u odnosima koalicionih partnera, svakako da bi jedini pošten i odgovoran način da se to riješi bilo skraćenje mandata aktuelnoj većini i izalazak na nove vanredne lokalne izbore‘.

“Mi u Socijaldemokratama, a slobodno mogu reći i u Evropskom savezu, koji smo kao nadstranačko tijelo formirali zajedno sa našim kolegama iz SDP-a i LP-a, uvijek smo za to spremni. Sve drugo bi bilo neprincipijelno, nekorektno i suprotno izbornoj volji naših sugrađana, u šta zaista, i kao čovjek, ali i kao neko ko predstavlja dio lokalne samouprave i ko svakodnevno vrlo korektno sarađuje sa svim tim ljudima, ne želim da vjerujem, niti smatram da je to priča koja ima uporište u istini”, navodi Bećirović.

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević ranije je saopštio da je bio protiv ulaska Bošnjačke stranke u Vladu dok ne revidiraju svoj odnos sa Demokratskom partijom socijalista. On je tada na svom fejsbuk profilu podijelio snimak sa panel-diskusije na kojoj je govorio zajedno sa liderom GP URA Dritanom Abazovićem i predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

“Iz BS-a su saopštili da će do kraja godine napustiti koaliciju sa DPS-om u Bijelom Polju. Ukoliko to ne urade, premijer Spajić ima obavezu da inicira smjenu ministara iz Bošnjačke stranke i ostaje da se vidi hoće li BS održati riječ, ali i hoće li to uraditi Spajić”, saopštio je ranije Knežević.

Uvijek spremni za adekvatan odgovor

U slučaju da ipak dođe do raskida koalicije BS-a i ostalih partnera u vlasti u Bijelom Polju, Bećirović kaže da bi u SD, kao odgovorni ljudi, imali vrlo adekvatan i precizan odgovor.

“Što se nas tiče, ta priča je završena i mi smo okrenuti daljem razvoju našeg grada i da zajednički još jače i dinamičnije radimo na projektima koje smo zacrtali i obećali našim sugrađanima. Svjedoci smo da se veliki broj investicija upravo realizuje na radost svih nas u Bijelom Polju. Danas zajedno biramo novu predsjednicu Skupštine iz redova BS-a, nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika Suljevića, koji je podnio ostavku na to mjesto zbog izbora na novu funkciju u Vladi Crne Gore. Zasad sve teče redovnom dinamikom i bez ikakvih problema”, istakao je Bećirović.

Bećirović kaže da se pitanje odnosa Bošnjačke stranke i Demokratske partije socijalista ne postavlja bez razloga.

“Na spekulacije o raskidanju koalicije javnost navode i reakcije mnogih političara, kako iz Bijelog Polja, tako i sa državnog nivoa. To se govori u smislu da je Bošnjačka stranka, u neku ruku, ucijenjena da zbog aranžmana koji su napravili na državnom nivou ulaskom u rekonstruisanu vladu Milojka Spajića, zajedno sa strankama nekadašnjeg Demokratskog fronta, mora raskinuti koaliciju u Bijelom Polju. Mislim da od toga sada nema ništa”, kazao je Bećirović.

Dodaje da je tim povodom održano nekoliko sastanaka koalicionih partnera u Bijelom Polju na najvišem nivou.

“U veoma korektnoj atmosferi došli smo do zajedničkog zaključka da se radi o politikanstvu i netačnim informacijama. Predsjednik OO BS Ernad Suljević i ostali istaknuti članovi tog opštinskog odbora uvjerili su nas da njihova partija nikada nije potpisala nikakav dokument takve vrste, niti bi pristala da na takav način bude ucijenjena od bilo koga. Suljević je to potvrdio i javno, u svom obraćanju za medije, kao i na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta”, naveo je Bećirović.

Izvor: DAN
Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: EVROPSKI SAVEZ

Ostavite komentar

Komentari (0)