test

Budva: Očekuju bolje rezultate i lakši dogovor

Standard

24/10/2024

07:54

Za izbore u Budvi, 17. novembra, prijavilo se osam izbornih lista. Osim manjih promjena, partije i u tu izbornu trku ulaze slično, kao i u prethodnu. Političari su uvjereni da će postići bolji rezultat nego na prošlim izborima, te da će ovoga puta lakše do dogovora.

Nakon manje od pola godine, Budvani će opet na birališta. Partije nekadašnjeg DF-a, koje su na prethodnim izborima osvojile najviše mandata, ponovo će u dvije kolone. Iako u maju nijesu uspjeli da se dogovore o formiranju vlasti, vjeruju da nakon ovih izbora neće biti problema.

“Ovoga puta sam siguran da se ta situacija neće ponoviti, jer sam uvjeren u ubjedljivu pobjedu i da nećemo zavisiti od nekih remetilačkih faktora koji ne žele dobro ovom gradu. Siguran sam da ćemo već od 17. novembra imati stabilnu političku situaciju u Budvi”, kazao je Nikola Kralj sa liste Za budućnost Budve.

U još bolji izborni rezultat vjeruju i njihovi nekadašnji politički saborci koji će ponovo nastupiti samostalno, a listu će predvoditi Nikola Jovanović.

“Sigurno se neće ponoviti situacija da jedna politička grupacija koja je sastavljena od devet konstituenata nam se približi u rezultatu. Mnogo ćemo biti ubjedljiviji u odnosu na listu koja će biti iza nas, tako da ne očekujem nikakve probleme, čak mislim da će se vlast formirati s nekim manjim koalicionim partnerima u vrlo kratkom roku”, ocijenio je Jovanović.

I DPS će ponovo samostalno u izbornu trku. Nosilac liste Nikola Milović kaže da su i u maju ostvarili zapažen rezultat, a vjeruje da će ovoga puta biti i bolji, jer su, kako kaže, građani Budve nezadovoljni dosadašnjim upravljanjem gradom.

“Imamo poražavajuću turističku sezonu, pad sistema vrijednosti, komunalni nered i scene koje su obišle cijelu Crnu Goru, a to je da je Budva neprepoznatljiva, tako da očekujem da će biti dovoljno mudrosti da se napravi dogovor koji grad mora da izvede iz tog vanrednog stanja i da konačno Budva krene pravim putem”, kazao je Milović.

Da su Budvi potrebne promjene, poručuju i iz Demokratske Crne Gore koja će, za razliku od prethodnih izbora, ovoga puta nastupiti u koaliciji sa PES-om, a listu će predvoditi Dragana Kažanegra Stanišić.

“Građani Budve su svojim očima vidjeli kako je izgledala cijela opština od Kufina do Jaza u sezoni i prije sezone. Tako da apsolutno očekujem da će naša koalicija osvojiti veći broj glasova nego što je bilo prije”, navodi Krsto Radović.

A Đorđe Zenović, koji je u maju predvodio listu Demokrata, ovoga puta nastupa na čelu Grupe građana Pokret za grad.

Poručuje da je reakcija na njihovu listu pozitivna, te da su fokusirani na apstinente.

“Ono što vam sigurno mogu reći jeste da mi nikako nećemo biti tas na vagi, uzeli jedan, dva ili pet mandata, nećemo ići tim putem, kao druge partije, mi imamo vrlo jasnu politiku i na nju ne može uticati niti jedna politička partija”, istakao je Zenović.

Na izborima 17. novembra u Budvi učestvovaće i URA, čiju listu predvodi Krsto Rađenović, Evropski savez s Petrom Odžićem na čelu, kao i lista Glas za promjene čiji nosilac je Božidar Vujičić.

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

Budva

Ostavite komentar

Komentari (0)