test

Čarapić: Milatović da bolje razumije volju građana; Milović: Većina bez legitimiteta

Standard

09/10/2024

07:53

Poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić smatra da predsjednik države Jakov Milatović mora bolje razumjeti volju građana u Podgorici. Sa druge strane, poslanik DPS-a Nikola Milović kaže da je aktuelna politička većina delegitimisana kad je u pitanju glavni grad,

“Ove izbore karakteriše niska izlaznost i građani su poslali jasnu poruklu da izbori nijesu smjeli da se dese. Ukoliko se nauče ove lekcije, mislim da je moguće formirati vlast, a ako lekcije ne naučimo, budvanski scenario je itekako moguć a i moguće je formiranje vlasti sa prethodnom opozicijom. Zavisiće umnogome od subjekata u pregovorima da li će se ići u politički avanturizam”, ocijenio je Čarapić trenutnu političku situaciju u emisiji “Duel” na TVCG.

Upitan da li je DPS-a razgovarao sa potencijalnim partnerima i hoće li napraviti prvi korak i pozvati listu Jakova Milatovića i Dritana Abazovića na razgovore o pregovorima, Milović je poručio da će nosilac liste DPS-a Nermin Abdić napraviti prvi korak.

“Svakako ćemo to učiniti kao stranka koja je dobila najveću podršku. Trideset odsto građana Podgorice je glasalo za nas. Ali, mislim da je neozbiljno to uraditi do proglašenja konačnih rezultata. Čim Opštinska izborna komisija proglasi rezultate, mi ćemo pristupiti formiranju vlasti u Podgorici”, rekao je Milović.

I iz PES-a će sačekati konačne rezultate izbora.

“Smatramo da je to jako bitan segment. Pregovore ne treba započinjati prije toga. Postizborni inženjering je moguć a to smo vidjeli na ranijim primjerima”, ukazao je Čarapić.

Na pitanje da li izbori u Podgorici mogu delegitimisati državnu vlast i dovesti do vanrednih parlamentarnih izbora, Čarapić tvrdi da je to teza koju potencira opozicija.

“Zadatak je opozicije da uvijek potencira vanredne parlamentarne izbore. Građani Podgorice su poslali poruku da žele političku stabilnost. Milatović mora malo bolje razumjeti volju građana”, smatra on.

Milović, pak, smatra da je aktuelna politička većina delegitimisana kad je u pitanju glavni grad.

“Milatovićev put biće i dalje opozicioni”, primijetio je Milović.

Što se tiče izbora u Budvi i Beranama, Čarapić je kazao da su u Budvi napravili strateško partnerstvo sa Demokratama.

“I u Budvi i u Beranama nudimo građansku platformu. Nismo odgovorni za tamošnje krize”, tvrdi Čarapić.

DPS će na izborima u Budvi izaći samostalno.

“Očekujemo dobar i kvalitetan rezultat na ovim izborima”, zaključio je Milović.

Izvor (naslovna fotografija):

RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)