test

Danas plenarna sjednica samita Brdo-Brioni, lideri regiona u Tivtu

Standard

08/10/2024

08:00

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović domaćin je Samita lidera Brdo-Brioni Procesa u Porto Montenegru u Tivtu.

Kako je najavljeno iz Kancelarije za odnose s javnošću, danas će biti održana plenarna sjednica na kojoj će se razgovarati o pitanjima unaprjeđenja saradnje zemalja Zapadnog Balkana sa zemljama članicama Evropske unije.

Nakon plenarne sjednice, uslijediće pres konferencija na kojoj će govoriti predsjednik Milatović, predsjednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

“Samit lidera Brdo- Brioni Procesa prilika je da se potvrde dobrosusjedski odnosi i ojača regionalna saradnja, te da se iskaže potreba za intenziviranjem strateškog dijaloga između Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana”, ističe se u najavi.

Proces Brdo- Brioni zajednička je slovenačko- hrvatska inicijativa pokrenuta 2010. godine, osnovana radi jačanja uzajamnog povjerenja i pomoći zemljama Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji. Članovi inicijative su i Crna Gora, Srbija, Albanija, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina i Kosovo, navode je iz Kancelarije za odnose s javnošću.

Izvor (naslovna fotografija):

Društvena mreža X

Ostavite komentar

Komentari (0)