test

Đeljošaj Mandiću: Kukavičke teze i etiketiranje sprovodićeš onamo gdje si navikao i gdje ti prolazi, zadnja ti je opomena

Standard

25/10/2024

20:17

Sve što je rekao u razgovoru za “Glas Amerike”, kaže da je sadržano u Sporazumu o formiranju 44. Vlade Crne Gore.

“Svaki stav koji lično zastupam podržava i Mandić, dokazao je to svojim potpisom, a zašto je prevario i izigrao svoj potpis i datu riječ, to on zna, to je njegov problem, a moja je obaveza i odgovornost da na to ukazujem”, naveo je Đeljošaj u reagovanju dostaljenom medijima.

Niti jednom tokom gostovanja u emisiji, kaže da nije pomenuo niti jedan narod, niti jedan jezik.

“Iznio sam sopstveni politički stav povodom antievropskih pokušaja kojima se želi zaustaviti integracija Crne Gore u Evropsku uniju i pozvao sam na poštovanje Ustava i zvanične politike Vlade Crne Gore, u kojoj i Mandić, još uvijek, učestvuje. Zašto i kako si prepoznao da ti se ljulja fotelja, iskreno ne znam, pošto te ja nisam ni pomenuo, ali, dakako, da nisi osjetio veoma dobro kako ti fotelja podrhtava, ti nikada ne bi bi reagovao”, dodao je Đeljošaj.

Da razjasnimo, kaže, jednom zauvijek.

“Građani koji se izjašnjavaju kao Srbi jesu naše komšije, prijatelji, građani, baš kao i svi ostali – i oni žele modernu i razvijenu Crnu Goru, i žele je kao državu članicu Evropske unije. I vi niste njihovi predstavnici! 2/3 njih ne glasa vas, vas koji ste trenutno podanici i zastupnici interesa vaših nalogodavaca koji imaju antievropske i antidržavne ciljeve”, naglasio je Đeljošaj.

Poručuje kako nikakav problem nema sa srpskim narodom, naprotiv!

“Sa njima odlično sarađujem i na funkciji koju trenutno obavljam, čak sam imenovao pripadnike srpskog naroda da budu moji najbliži saradnici, kao uzorni građani Crne Gore i istinski profesionalci u svom poslu, imam “problem” sa prevarantima koji se pozivaju na nacionalno”, naveo je Đeljošaj.

Povodom “prijetnje” pokretanjem razriješenja se, kaže, “zabrinuo koliko i oko lanjskog snijega”.

“On misli da je funkcija sve u životu, pošto polazi od sebe i svojih svjetonazora. Tvoje kukavičke teze i naviku da etiketiraš ljude sprovodićeš onamo gdje si navikao i gdje ti to prolazi, i zadnja ti je opomena! Sve što imaš u vezi mene, ti i bilo ko drugi, u svakom smislu i obliku, sve za mojih 44 godine života, iznesi i javno dokaži, gdje god i kako god poželiš. Za kraj, zdravo i dobro po Crnu Goru je što sam te spriječio u tvom naumu oko zakona o dvojnom državljanstvu”, zaključio je Đeljošaj u reagovanju.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (1)

USPENSKI

25 Oct. at 21:13

Najveća tekovina promene vlasti 2020. Jeste da nova Vlast pokaže svoje demokratske kapacitete.Pokazali su da tavore u svom autokratskom populizmu , u kojem preovladjuje masovno partijsko zaposljanje što se najviše odražava na urusavanju institucija.Partije na vlasti ne vode drzavotvornu politiku na pitu ka EU, razvoju demokratskog gradjanskog društva.