test

DPS: Raonić pruža PR usluge PES-u, zauzvrat dobija političku zaštitu vladajuće stranke

Standard

23/06/2024

11:39

Javni servis je sinoć, u terminu Dnevnika 2, prikazao PR prilog sa formiranja gradskog odbora Pokreta Evropa sad (PES) bez jasnih obilježja da se radi o reklamnom proizvodu ove stranke, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).



Kako su naveli, samo se tako može tumačiti udarno pozicioniranje priloga o stranačkim aktivnostima, na sam početak Dnevnika i njegovo trajanje od rekordnih četiri minuta. 

,,Ovo brutalno kršenje profesionalnih standarda na Javnom servisu koji građani finansiraju i za njegov rad izdvajaju skoro 20 miliona eura, pokazao je da je menadžent ove kuće stavio resurse RTCG potpuno u funkciju promocije vladajuće stranke. Jasno je da rukovodstvo ove kuće predvođeno Borisom Raonićem kupuje političku podršku PES-a, uslugama Javnog servisa kojima se vrši agresivna promociju ove stranke i marginalizacija stavova opozicije”, istakli su iz DPS-a.

Dodaju da je skandalozno da se u državi koja napreduje kao EU, medijske usluge Javnog servisa iznajmljuju vladajućoj stranci.

,,Jasno je da se na taj način obezbjeđuje politička zaštita i promocija generalnog direktora koji ima pravosnažne presude da je nezakonito na ovom položaju, a PES mu, za uzvrat, zakonskom regulativom ‘čisti put’  da još dugo ostane na čelu ove medijske kuće. Zarobljavanje RTCG, donosi zaštitu i promociju trenutnom uredničkom timu i generalnom direktoru Raoniću, i političku korist PES-u, ali potpuno obesmišljava ulogu Javnog servisa. DPS će ovo pitanje iznajmljivanja RTCG vladajućoj stranci, politički problematizovati i obavijestiti nadžene domaće i inostrane instutucije i organizacije o ovoj gruboj zloupotrebi Javnog servisa”, poručuju iz Demokratske partije socijalista.

Podsjećamo, u Glavnom gradu juče je konstituisan gradski odbor Pokreta Evropa sad Podgorica. Za predsjednika je izabran Saša Mujović, ministar energetike i rudarstva. Potpredsjednici su – Bojan Popović, Bojan Božović, Miloš Pižurica i Anđela Mićović.

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)