test

Knežević Perišić Mandiću: Nikad neću priznati vaše plave bojice i vaš logo Skupštine

Standard

10/10/2024

13:30

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić ne može sam da usvaja logo Skupštine, niti može bilo kome nametnuti svoje izmišljene vizije prošlosti, naročito vrijeme terora nad Crnom Gorom, od strane tadašnjeg kralja Aleksandra palikuće Karađorđevića, poručila je nezavisna odbornica u SO Nikšić, Tatjana Knežević Perišić.

“Narod ga je tako prozvao zbog nečuvenih zločina, ubijanja crnogorskih patriota, vojnika, civila, paljenja njihovih siromašnih domova i pogroma koje su srpske okupacione vlasti sa domaćim izdajnicima, radile po Crnoj Gori od 1918.do 1929.godine. Četnički vojvoda se poziva na “prvu žrtvu fašizma”? Pa još mu je to “viteški kralj”. Jadno i žalosno! Kralj koji je u svim literaturama označen kao diktator, koji je i vlastitog brata strpao u ludnicu, zarad vlasti-šta je tu viteško Mandiću?”, naglašava Knežević Perišić.

Prema njenom mišljenju, unuk posljednjeg crnogorskog kralja koji je precrtao ime Crne Gore, zabranio rad svima koji su mu politički oponirali, čovjek koji je našu lijepu, staru, herojsku državu, sveo na banovinu, iscjepkanu i nagrđenu do besmisla.

“Pa da takav čovjek ima išta, doli prezira u Crnoj Gori? Nikad, kao pojedinac, neću priznati vaše plave bojice i vaš logo Skupštine. Crvena je boja Crne Gore, satkana od krvi generacija koje su je branile, iskovana na zastavama sa Vučjeg Dola, Grahovca, Martinića,Krusa, branjena u ofanzivama II Svjetskog rata, ponosno istaknuta na Slici naroda, ljubljena na referendumu 21.maja! Vaše koketiranje i trenutna sila u institucijama će proći; pa i onaj desetkovani, ubijeni, pregladnjeli narod je Palikući brzo pokazao leđa, pa će i ovaj-vama i vašoj politici provokacija, podmetanja i otimanja svega crnogorskog i stavljanja na pljat srpskom apsolutisti”, jasna je Knežević Perišić.

Ostavite komentar

Komentari (0)