test

Konatar: Meta u ratu Milovića i Šukovića Novović; Zirojević: Nema kriminalca sa kojim Abazović nema sliku

Standard

15/02/2024

21:28

Poslanik Pokreta Ura Miloš Konatar kazao je da je poslije sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu jasno da Andrej Milović više nema kredibilitet da obavlja funkciju ministra pravde i da je samo pitanje ko će od poslanika parlamentarne većine i članica Vlade stati u njegovu odbranu.

On je takođe istakao da je premijer Milojko Spajić pokazao da ne zna podjelu vlasti i da on ima obavezu da gleda sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu jer je tema njegov ministar.

“Ovo je poniženje Skupštine Crne Gore što radi Spajić u kontinuitetu. Pokazao je nepoštovanje što je prekršio Ustav jer nije pročitao ekspoze u danu kad je biran za premijera. Na stotine jada smo ga natjerali da dođena Premijerski sat u Skupštinu jer je i to njemu gubljenje vremena. Sve što ima veze za parlamentom, njemu je gubljenje vremena”, kazao je Konatar.

Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević je rekao da se premijer Milojko Spajić ponaša prilično nezrelo i da moraju da ga interesuju teme koje se tiču bezbjednosnog sektora, te da je sve tačno što je Konatar rekao.

Poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković je kazao da je Spajić govorio o raspravi na Odboru, operativnim podacima i zloupotrebi podataka policije i tužilaštva i stavljanja tih podataka u politički kontekst.

Konatar je rekao da u Vladi imamo ministra pravde koji je u emotivnoj ili bliskoj vezi sa osobom koja se može povezati sa vrhom jednog od dva najveća i najopasnija narko kartela u Crnoj Gori.

On je pojasnio da je ona u bliskoj vezi sa bivšim vođama, koji sada nisu živi, narko kartela u Crnoj Gori.

Konatar je kazao da je onda problematično što ministar pravde van svoje nadležnosti traži smjenu direktora Agenncije za nacionalnu bezbjednost (ANB), direktora policije i šefa Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

Konatar je kazao da se ne može preći preko tih stvari.

Zirojević je rekao da se težina javne riječi u Crnoj Gori izgubila dovođenjem Dritana Abazovića na vlast. On je kazao da nema kriminalca sa kojim Abazović nema sliku u posljednje tri i po godine.

Konatar je kazao da je to što Zirojević kaže neozbiljno.

Laković je rekao da Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) nema mogućnost da se kreće unaprijed gdje se kreće bilo koji ministar. On je rekao da ne zna da li ANB ide za kriminalcima pa tamo pronađe ministra.

Laković je rekao da je šef Specijalkog policijskog odjeljenja (SPO) Predrag Šuković na otvorenom djelu sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu rekao da se u kasnim večernjim satima našao sa tadašnjim premijerom Dritanom Abazovićem da razmatraju kadrovsku politiku u Upravi policije (UP).

“Kadrovska politika se ne razmatra uveče u kafićima, ne razmatra se od strane premijera jer on nema ništa sa kadrovskom politikom u Upravi policije, ne razmatra se od strane policije koja je postavljena za koordinatora jer ta funkcija u Uprav policije ne postoji. Vrlo problematičan kontakt”, kazao je Laković.

Konatar je rekao da je dobro pitanje u naslovu emisije “Ko je glavna meta u otvorenom ratu ministra pravde i šefa SPO-a?”. On je rekao da misli da je meta glavni specijalni tužilac (GST) Vladimir Novović.

“Mislim da je meta borba protiv organizovanog kriminala i korupcije”, rekao je Konatar.

Laković je rekao od bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića nikad nije dobio nikakav kredit i da se nikad nijesu vidjeli van zvaničnih sastanaka u Upravi policije, da se nikad nijesu čuli telefonom i da nijesu razmijenili nijednu poruku.

Izvor: TV Vijesti
Izvor (naslovna fotografija):

Detalj iz emisije, Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Ostavite komentar

Komentari (0)