test

Koprivica: Formiran nacrt Zakona o pravosudnoj policiji

Standard

23/10/2024

16:53

Od izvještaja Evropske komisije (EK) u oblasti pravosuđa očekujem konstataciju napretka, istakao je potpredsjednik VladeMomo Koprivicau emisiji “Budimo budni – Pitajte Vladu”.

Koprivica je odgovarao na pitanja o efikasnosti Vladine politike u oblasti pravosuđa, antikorupcije i unapređenja političkog sistema, prenosi RTCG.

Podsjetio je da Crna Gora dobila IBAR, i istakao da očekuje da naša zemlja bude motor ubrzanja eurointegracija cijelog regiona.

Nedostatak sudija i tužilaca, kaže, je naslijeđen problem.

“Zato što je sistem postavljen destimulativno za pravnike sa sjevera Crne Gore”, istakao je Koprivica.

Kaže da su napravljeni određeni pomaci u ovom dijelu, i da se vremenom, postupnim promjenama može doći do dovoljnog broja tužilaca u sistemu.

“Jačaju se kapaciteti pravosuđa, i mislim da se stvara bolja slika o tužilaštvu. Ostaje veliki problem kad je u pitanju popuna na sjeveru, ali u okviru reforme Zakona o državnom tužilaštvu predviđeno je da se jednogodišnje obuke tužioca vrše u mjestu prebivališta. Ranije su obuku radili u Podgorici”, naveo je Koprivica.

U odgovoru na pitanje o slučaju “Tunel”, u kojem niko od nadležnih nije odgovarao, Koprivica kaže da je do tog događaja došlo prije početka mandata 44. Vlade.

“Evidentno je da u tadašnjem bezbjednosnom sektoru niko nije snosio odgovornost. Evidentno je da nijesu procesuirani oni koji su bili na pozicijama. Neophodno je da ta afera dobije svoj epilog”, kaže Koprivica.

Dodao je da je radna grupa dobila zadatak da formira nacrt Zakona o pravosudnoj policiji.

Izvor: rtcg
Izvor (naslovna fotografija):

Momo Koprivica

Ostavite komentar

Komentari (1)

Tara

23 Oct. at 17:20

Izgleda zupljaninu-zaboravio si zakon o zarazenim kravama-dje se zakopavaju u selima-blizu vode-i stanovanja..
Zasto ne gradite fabrike za uginule krave i ostale zivotinje..dje se tijelo moze zapaliti..Te zarazene krave poticu iz tvog sela-pa ste sve zataskali-Jos jedno pitanje-kako mozete izdvajati milione za crkvu Srbije..a za zarazene krave nema novca??