test

Vojska ostala bez komandanta: Krapović donio akt o penzionisanju generala Lazarevića

Standard

02/09/2024

13:09

Ministar odbrane Dragan Krapović donio je danas akt o penzionisanju načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, generala Zorana Lazarevića, saznaje Antena M.

Ministar Krapović učinio je to nekoliko dana nakon što Savjet za odbranu i bezbjednost nije prihvatio njegov prijedlog za smjenu Lazarevića sa mjesta prvog čovjeka VCG.

Po mišljenju eksperata za ovu oblast koje je konsultovala Antena M, Krapovićeva  odluka problematična je jer je akt o penzionisanju u suprotnosti sa Ustavom, koji propisuje da generala Lazarevića sa dužnosti načelnika GŠ VCG prvo mora da razriješi Savjet za odbranu i bezbjednost.

Prema pisanju više crnogorskih glasila, ministar Krapović planira da na mjesto načelnika Generalštaba dovede pukovnika Miodraga Vuksanovića, nacionalnog predstavnika Crne Gore pri NATO Savezničkoj komandi u Monsu.

General Zoran Lazarević naimenovan je za načelnika ŠŠ VCG u junu 2022.

Izvor: AntenaM
Izvor (naslovna fotografija):

AntenaM

Ostavite komentar

Komentari (2)

Tara

02 Sep. at 15:59

Zasto se crnogorski narod ne buni..zasto masovno ne izlazimo..no samo dopustamo sto antidrzavnici-cetnici tudje drzave cine!

USPENSKI

02 Sep. at 15:11

U predpolitickom društvu u kojem preovladjuje autoritativni populizam…sve je podložno partitokratskom ustrojstvu svih segmenata društva pa tako i vojske…Predpoliticko društvo koje nije uređeno zakonima i bez profesionalnih institucija stvara prostor za samovolju političke kaste na vlasti koja sebe stavlja iznad zakona…