test

Mašković: Spremni smo da smijenimo vlast; Baošić: Injac će ostati gradonačelnica

Standard

23/04/2024

10:42

U interesu građana Podgorice nije partitokratija, a znamo da odbornici vlasti rade po osnovu ugovora o djelu u službama Glavnog grada, kazao je odbornik SD-a Miloš Mašković, komentarišući godinu rada gradske uprave.

Mašković je, u emisiji “Pressing” Gradske TV, istakao da su se u Glavnom gradu dogodila i nezakonita postavljenja, kao što su imenovanje v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja Zdravka Blečića kojem je MUP nedavno zabranio rad.

“Pored problematičnih imenovanja, tu je i nerealizacija kapitalnog budžeta koji je na istorijskom minimumu i to suštinski utiče na kvalitet građana Podgorice”, navodi Mašković i dodaje da politička kriza utiče na funkcionalnost gradske uprave koja je za godinu pokazala da vodi grad.

Sa druge strane, nezavisni odbornik Nemanja Baošić smatra da će Olivera Injac ostati gradonačelnica Podgorice.

“Moje mišljenje je da u okviru Glavnog grada nijesu funkcionalne sve stavke vlasti, ali u aktuelnoj većini ne postoji raspoloženje da se prave bilo kakvi aranžmani sa opozicijom, budući da imamo pokazatelj kako su oni vršili vlast”, kaže Baošić.

Mašković tvrdi da se vršio pritisak na zaposlene na arhivi Skupštine Glavnog grada da rade protivzakonite radnje u pogledu zavođenja izvještaja.

“Očigledno je da je neko htio da prikrije svoje neznanje i nerad, jer je 17 dana izvještaj putovao od jedne do druge zgrade koje se nalaze preko puta. Da su po metar prelazile svaki dan, izvještaj je mogao na vrijeme da stigne u Skupštinu”, poručuje Mašković, dodajući da se pokušava relativizovati značaj izvještaja.

“Ako je taj izvještaj tako nevažan, zašto je jedan od tri osnova za razrješenje gradonačelnice”, upitao je Mašković.

Spremni su, ističe, da smijene vlast sa bilo kim i da se ide na vanredne izbore.

Baošić naglašava da u dijelu partitokratije nije napravljen iskorak i dodaje da je taj sistem uspostavio DPS.

Izvor: Gradska RTV
Izvor (naslovna fotografija):

Olivera Injac

Ostavite komentar

Komentari (0)