test

Mugoša: Popovićeva izjava nepristojna i neutemeljena

Standard

08/10/2024

07:43

Izjava profesora Milana Popovića je nevjerovatna sa mnogo aspekata, nepristojna i neutemeljena, jer je DPS bio manjinska podrška 43. Vladi, tadašnjeg premijera Dritana Abazovića, pa nije izbio građanski rat - kazao je u emisiji Na kraju dana, na Televiziji E, nosilac liste Evropskog saveza na lokalnim izborima u Podgorici i poslanik u Skupštini Crne Gore - Boris Mugoša.

Manje je važno što je profesor Milan Popović savjetnik potpredsjednika Vlade, cijeni Mugoša, to je mjesto potpredsjednika bez resora nije mnogo bitno, dodaje on, ali je problematično, kako kaže, jer se radi o univerzitetskom profesoru.

,, Pretpostavljam da će nadležne institucije da procijene da li u tome ima elemenata krivičnog djela izazivanja panike i nereda, jer je to decidno navedeno krivično djelo. Sa druge strane, brine me što izostaju reakcije određenih segmenata društva, koji su trebalo da reaguju na to. Zamislite da je prije četiri, pet godina neko izjavio da bi koalicija tadašnjih subjekata iz opozicije izazvala građanski rat, ja mislim da bi se organizovalo jedno dvadesetak emisija, i bilo bi trideset sedam saopštenja, vezano za to” – rekao je Mugoša.

Sagovornik Televizije E je ponosan na rezultat Evropskog saveza na izborima za lokalni parlament u Podgorici, jer, kaže on, došli su do odličnih 5,5 posto podrške, ili, ističe, čistih, iskrenih glasova, kao rezultat kampanje koja je, smatra on, bila pristojna, kulturna i progresivna.

,, Smatram da ne treba praviti kompromise sa vrijednostima. Trebamo da pokušamo da mijenjamo i Podgoricu i Crnu Goru na bolje na jedan kulturan način…Izuzetno sam ponosan na sve što smo uradili. Vjerujem da smo napravili odličan temelj, koji će samo rasti u narodnom periodu, jer su ovo čisti glasovi dobijeni na percepciji, ne na klasičnom terenskom radu, jer smo tek uspostavili savez, nemamo još dovoljno izgrađenu infrastrukturu, nijesmo pritiskali nikoga. Prosto je to odraz percepcije ljudi koji zajedno sa nama vjeruju u našu viziju progresivne Podgorice i Crne Gore. Siguran sam da će samo rasti ta podrška, sad je probijen led, na jedan odličan način, a siguran sam da na narednim izbornim ciklusima, jer mi ovo nismo napravili Evropski savez radi par izbornih ciklusa, ovo je naš dugoročni projekat” – naglasio je Mugoša”

Ako se političari budu u postizbornom periodu ponašali i radili onako, poručuje Mugoša, kako su obećavali u predizbornom periodu, do formiranja lokalne vlasti u Podgorici će doći, vjeruje on, veoma brzo.

,, Prvi potez je da mi formiramo vlast u Podgorici, na osnovu onoga što građani traže, jer ja mislim da bi sve ostalo bilo prevara građana. A onda, ako parlamentarna većina, odnosno konstituenti te većine, iskreno vole Crnu Goru, ako drže do svoje riječi da je ovo bila borba vladine i anti vladine koalicije, onda je pošteno da vrate mandat građanima, i da se ne iscrpljuju više u ovim opservacijama koje se mijenjaju iz dana u dan” – zaključio je Mugoša.

Izvor: TV E
Izvor (naslovna fotografija):

Boris Mugoša

Ostavite komentar

Komentari (0)