test

Pokret Naprijed traži uvid u birački materijal, sumnjaju na nepravilnosti

Standard

30/09/2024

19:47

Pokret Naprijed zahtijevaće uvid u birački materijal Gradskoj izbornoj komisiji zbog, kako tvrde, mnogih nelogičnosti koje su se pojavile u rezultatima nakon završetka izbora.

“Nama je zanimljivo da je upravo na onim mjestima na kojima je Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu ostvario rezultat daleko iznad svog prosjeka, a istovremeno ima i nevažećih listića daleko iznad prosjeka”, tvrde iz ovog pokreta. 

Prema njihovim riječima, upravo zbog onih koji su glasali za njih imaju obavezu da zaštite svoje glasove.

“Postoje ozbiljne sumnje da je dolazilo do nepravilnosti na određenim biračkim mjestima, a naročito imajući u vidu neuobičajeni visok procenat nevažećih listića na tim biračkim mjestima”, dodaju iz Pokreta Naprijed. 

Kao primjer naveli su biračko mjesto 114-A u Osnovnoj školi „Vlado Milić“ u Donjoj Gorici.

“Na tom mjestu je Pokret osvojio 5,73 odsto, a broj nevažećih listića je bio 5,16 odsto. Sljedeći takav primjer je biračko mjesto 11-B u školi „Ivan Uskoković“ gdje je bilo skoro četiri odsto nevažećih listića. Da ne nabrajamo, ali na više od 25 mjesta sa ukupno 11.080 izašlih birača je više od dva odsto nevažećih listića ili ukupno 300 glasova. Na sjledećih 46 mjesta sa ukupno 18.640 izašlih građana je iznad prosječan broj nevažećih listića. Broj nevažećih glasova na ovim mjestima je 307. Mi zbog onih koji su glasali za nas moramo da utvrdimo istinu i provjerimo sve ovo”, zaključuju u saopštenju. 

Izvor (naslovna fotografija):

Pokret Naprijed

Ostavite komentar

Komentari (0)