test

Predsjednika Skupštine Finske, koji počinje zvaničnu posjetu Crnoj Gori, dočekao potpredsjednik Camaj

Standard

06/10/2024

22:35

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Nikola Camaj dočekao je večeras na aerodromu u Podgorici predsjednika Skupštine Finske Nj. E. Jusu Hala-ahoa, koji će boraviti u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori do 8. oktobra 2024. godine na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Camaj  je visokom gostu  kazao da je ova posjeta istorijska i iskoristio priliku da zahvali na snažnoj podršci Finske koju je pružala Crnoj Gori za članstvo u NATO, kao i za zalaganje Finske za EU integracije Crne Gore.

,,Predsjednik Skupštine Finske Jusa Hala-aho istakao je zadovoljstvo što će se, kako je rekao, ovom posjetom pokrenuti točak još bolje bilateralne saradnje Finske i Crne Gore. Dvije zemlje, naglasio je, tradicionalno imaju dobre odnose dodajući da postoji veliki potencijal za njihovo unaprjeđenje”, navodi se u saopštenju

Istaknuto je i da je potpredsjednik Camaj upoznao predsjednika finskog parlamenta sa napretkom koji je Skupština Crne Gore postigla u prethodnom periodu i pomenuo usvajanje seta EU zakona, kao i izbor i kompletiranje sudske vlasti što je, kako je rekao, rezultiralo dobijanjem IBAR-a. 

“Naglasio je da sve tri grane vlasti u Crnoj Gori imaju isti prioritet: razvoj demokratije, vladavinu prava, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kako bi što prije zatvorili i preostala poglavlja sa mape puta u EU”, navodi se u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

Skupština Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)