test

Šahman: BS postala šampon za pranje biografija – Napustili sjednicu, ali ne i Vladu

Standard

19/09/2024

18:49

Današnji performans Bošnjačke stranke (BS), upriličen za narodne mase, a uoči sjutrašnje sjednice lokalnog parlamenta u Beranama gdje će, kako se očekuje, biti raspuštena SO i raspisani vanredni lokalni izbori, ogolio je i pokazao koliko je nebitna i nevažna uloga BS-a u cijelom ovom društveno-političkom procesu, naveo je predsjednik Bošnjačkog demokratskog pokreta Sead Šahman.

Šahman je komentarisao ovaj potez BS-a, uvjeren da se radi o predizbornom folkloru uoči podgoričkih lokalnih izbora.

“Uvjeren sam da se radi o predizbornom folkloru BS-a uoči podgoričkih lokalnih izbora koji će na neki način biti pokazatelj ispravnosti politike rukovodstva partije jer ipak nastupaju samostalno, pa nećemo biti u prilici kao u Gusinju da mjerimo koliko je ko u TROČLANOJ koaliciji dao doprinos,” rekao je Šahman.

On je istakao da je ulazak Bošnjačke stranke u Vladu u julu ove godine bio opravdan većim brojem ministarskih mjesta, no sada se pokazuje da “Pet (nepostojećih, fiktivnih, iscjepkanih i izmišljenih resora) od 32 člana Vlade i nije neka brojka, te da za bilo kakvu odluku Vlade ima drugih 27 ruku.”

Uvjeravali su nas, navodi Šahman, da će ekonomski program i infrastrukturni projekti biti prioritet izvršne vlasti, te da će BS biti na braniku evropskih vrijednosti.

“Rekli su nam, između ostalog da je “otvaranje tunela Rožaje-Peć” prioritet na prioritetima pa javnost zanima kako će ministarka saobraćaja koja dolazi iz redova ex DF-a, čija politička organizacija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, raditi na tome da se taj projekat zaista realizuje?” napisao je na svom Šahman na svom Facebook nalogu.

Kako dodaje, pitanja je mnogo, a odgovora (ni)malo.

“Suština je da su članovi Vlade iz Bošnjačke stranke ikebane, a ta partija poslužila je samo kao šampon za pranje biografija njihovih koalicionih partnera i političkih struktura koji vode parlamentarnu i vladinu većinu”, stoji u objavi Šahmana.

Na kraju, Šahman je istakao da će se novoformirani Bošnjački demokratski pokret (BDP) voditi isključivo interesima bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, sa namjerom da budu “PARTNER državi, a ne VAZAL i SLUGA tuđih interesa.”

Izvor (naslovna fotografija):

Facebook

Ostavite komentar

Komentari (0)