test

Savić: Oni koji su od Budve napravili provincijsko vašarište ne zaslužuju više da budu na političkoj sceni

Standard

04/05/2024

08:20

Potpredsjednik Crnogorske evropske partije (CEP) Svetozar Savić pozvao je Budvanke i Budvane da kao slobodni građani uzmu zakonske mogućnosti u svoje ruke, a koje im država daje – slobodu izbora i glasanja – i smijene sadašnju i svaku vlast koje ne ispunjavaju proklamovano.



“Ne treba da je mijenjaju zbog nacionalnog opredjeljenja bilo kojeg pojedinca ili zbog bogomolje u koju građani idu, već zbog nerada i nesposobnosti. Dosadašnjoj koaliciji na vlasti i obećanoj svijetloj budućnosti niko nije smetao u vršenju vlasti do oni sami sebi”, naveo je Savić u saopštenju.

On je podsjetio da je na lokalnim izborima 2016. godine pobijedila opozicija, uz obećanja da se prethodom sistemu više ne može vjerovati i, kako kaže, s pravom su tvrdili da DPS nema kapacitete da nešto promijeni. Nažalost, konstatuje, takva koalicija pokazala se nesposobnom da upravlja Budvom.

“Samouvjereno su obećavali da će ispraviti prethodni sistem i za to su utrošili naših osam godina. Osim privilegovanih, nažalost većina građana u Budvi razočarana je rezultatima njihove osmogodišnje vladavine. Ni traga od grandioznih projekata – prijestonice kulture, bolnice, kulturnog centra i šetališta. Teško je nabrojati sve „uspjehe ovih koalicija“ u posljednjih osam godina, jer je riječ o opštoj regresiji svih kulturnih, ekonomskih i društvenih vrijednosti”, naglasio je Savić.

On je istakao da građanima Budve mora biti jasno da napredak grada ne zavisi samo od prirodnih uslova, dužine trajanja sunčanog perioda i broja turista, već prvenstveno od sposobnosti i riješenosti vodećih političkih snaga da kreiraju i unapređuje infrastrukturni ambijent i uslove života dostojne čovjeka. 

“Zato, kako god da je ime političara ili naziv partije, oni koji su od Budve napravili provincijsko vašarište ne zaslužuju više da budu na političkoj sceni niti Budve niti neke druge crnogorske opštine. Pokazali su različite vrste nesposobnosti, međutim, svoje funkcije dobijene na povjerenju građana čuvali su i koristili isključivo za nepotizam, nerad i lično bogaćenje, a na štetu građana Budve maštali o velikim projektima koje nisu realizovali”, zaključio je Savić.

Izvor (naslovna fotografija):

Svetozar Savić; CEP

Ostavite komentar

Komentari (0)