test

Strujić-Harbić: Bošnjaci većinski odbili da se asmiliraju što je bio cilj pojedinih politika

Standard

16/10/2024

22:10

Procenat Bošnjaka iskazan na popisu navodi na zaključak da su Bošnjaci većinski odbili da se asimiliraju, da nestanu i da se definišu kao vjerska skupina, što je bio cilj pojedinaca kao i pojedinih politika, napisala je na mreži X poslanica Bošnjačke stranke (BS) Kenana Strujić-Harbić.

Ona je istakla kako statistika pokazuje da je bošnjačko stanovništvo najmlađe i da će, kako je kazala, vremenom taj broj samo rasti i da „proces objedinjavanja bošnjačkog nacionalnog korpusa uspijeva“.

„Naš najveći nacionalni i politički zadatak je da zaustavimo iseljavanje što možemo uraditi stvaranjem sigurnog i bezbjednog okruženja za Bošnjake, društva jednakih šansi i infrastrukturnih pretpostavki za privredni razvoj i zapošljavanje“, naglasila je Strujić-Harbić.

Dodaje kako je veoma sam ponosna na činjenicu da je dio porodice BS koja je, tvrdi ona, dala najveći doprinos ovom uspjehu na popisu.

„I koja će dalje biti predvodnik i zaštitnik bošnjačke ideje u Crnoj Gori, ali i koja je prepoznala da nakon definisanja nacionalno identitetskih pitanja moramo raditi na egzistencijalnim“, zaključila je Strujić-Harbić.

Izvor (naslovna fotografija):

Kenana Strujić-Harbić

Ostavite komentar

Komentari (0)