test

UNUTARPARTIJSKI SUKOBI NSD U BUDVI: Pušta li Mandić Mladena Mikijelja niz vodu?

I. Đoković

11/10/2024

10:33

Politička scena u Budvi sve više počinje da liči na neku latinoameričku seriju sa nesvakidašnjim zapletima, pa tako sada nakon Demokrata koje je napustio njihov nosilac liste na prethodnim izborima Đorđe Zenović i Nova srpska demokratija prema nezvaničnim saznanjima Standarda kreće njihovim stopama.

Prema riječima izvora portala Standard, koji je dobro upućen u politička dešavanja u Budvi, unutar Nove srpske demokratije vlada ozbiljno neslaganje oko nosioca liste te partije za izbore zakazane za 17.novembar u Budvi.

I kao što je to bio slučaj kada se odvojila struja Mila Božovića i formirala lista ”Budva naš grad” sa nosiocem Nikolom Jovanovićem, opet glavnu riječ ima predsjednik NSD Andrija Mandić.

Prema nezvaničnim saznanjima Standarda, on je nezadovoljan rezultatima Mladena Mikijelja koji je predvodio listu NSD na prethodnim izborima. Nadalje, Mandić kao veliku prepreku vidi afere koje potresaju JP Morsko dobro, na čijem je čelu Mikijelj, jer smatra da bi on zbog tih dešavanja mogao biti ranjiv od napada političkih oponenata i tako izgubiti glasove sa prethodnih izbora.

Na ruku im i ne ide činjenica da se Mikijelj nije pojavio na debati pred prošle izbore u Budvi, što je u javnosti okarakterisano kao izbjegavanje sučeljavanja i bjekstvo od nezgodnih pitanja.

Prema riječima izvora Standarda, još jedan dio slagalice je i to što Mikijelj nije uspio da ubijedi svog rođaka iz Kotora, inače menadžera opštine Kotor Ivana Mikijelja da ne napušta NSD, koji je to učinio i dao podršku kandidatu Demokrata za predsjednika opštine Kotor Vladimiru Jokiću, a što mu Mandić nikako nije oprostio.

Zbog svega navedenog Mandić želi da progura svog kuma Voja Pićana i čovjeka od njegovog velikog povjerenja, u prvi plan i da njega postavi za nosica liste na izborima 17.novembra.

Pican je prema nezvaničnim saznanjima Standard imao veliku ulogu u obezbjeđivanju potrebnog novca i finansiranju kampanje za izbore održane 26.maja ove godine.

Trvenja unutar NSD-a tema su na i društvenim mrežama prethodnih dana, koliko traje pravi mali rat između pristalica Mladena Mikijelja, Voja Pićana i Andrije Mandića.

Pljušte međusobne optužbe podjeljenih pristalica NSD-a od kojih jedni govore da se Mikijelj ništa u lokalnom odboru ne pita i optužuju ga da je uzeo 20.000 eura od privremeno postavljenog luna parka.

Da se nešto ozbiljno dešava u budvanskom odboru NSD pokazuju i skoro svakodnevna saopštenja mjesnih odbora, jer ne prođe ni dan da se iz nekog od njih ne oglase pod izgovorom priče o lokalnim temama dajući otvorenu podršku Mladenu Mikijelju, koga vide kao nekog ko treba da riješi sve gradske probleme.

Da li će Mandić nastaviti budvansku avanturu sa Mikijeljom ili će sujeta i narušeni unutarpartijski odnosi poput onih u Demokratama prevagnuti saznaćemo u narednih mjesec dana.

Izvor (naslovna fotografija):

Mandić i MIkijelj

Ostavite komentar

Komentari (2)

Mila K

11 Oct. at 16:44

Sve će ovo u poslušnosti i bezakonju K Đurišić pozlatiti. I eto Andrija će biti heroj…

boka

11 Oct. at 16:07

mladen morsko dobro
ivan menadzer e kukavno srpstvo ugaseno
budvi a pogotovo kotoru tesko spasa jedino da se
ovi i njima slicni vrate poljoprivredi i stocarstvu