test

Održana elektronska sjednica SO Šavnik

Standard

20/03/2024

19:24

Sjednica je prvobitno trebala da bude održana u ponedeljak, ali je odložena za danas.

Sjednica Skupštine opštine (SO) Šavnik održana je danas u 18h, a na dnevnom redu bila je samo jedna tačka i to predlog odluke o razrješenju Opštinske izborne komisije(OIK).

Kako saznaje Standard, online sjednica Skupštine Opštine Šavnik je uspješno završena a na njoj je smjenjena Opštinska izborna komisija. Prijedlog odluke o imenovanju nove OIK zakazan je za sjutra za 18 časova, do kada će, očekuje se, biti dostavljeni partijski prijedlozi.

Na današnjoj, elektronskoj sjednici, usvojena je i Odluka kojom će u 2024. komunalne usluge za vodu i odvoz smeća, biti jeftinije u odnosu na prethodnu godinu.

Na sjednici je, takođe usvojena Odluka o produžetku roka za primjenu Strateškog plana razvoja Opštine Šavnik.

Prema Opštinskoj izbornoj komisiji, SO Šavnik preuzela je mjere u cilju izvršavanja rješenja Državne izborne komisije kojima je naloženo da Opštinska izborna komisija Šavnik donese odluku o ponavljanju glasanja na biračkim mjestima 1. Sala SO Šavnik i 14. Kafana Kruševice u Šavniku i donese Strateški plan razvoja Opštine Šavnik..

Lokalni izbori u Šavniku trebali su da se realizuju 23. oktobra 2022, ali zbog problema na biračkim mjestima to nije odrađeno.

Ostavite komentar

Komentari (0)