test

Vlahović Milatoviću: Smiješ li da se oglasiš povodom smrti Navaljnog?

Standard

16/02/2024

17:51

Diplomata i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora (CHO) Miodrag Vlahović upitao je predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića smije li da reaguje povodom smrti najistaknutijeg ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

”Svi očekuju da daš neku izjavu povodom smrti Navaljnog. Kao “predsjednik svih građana”, smiješ li ”, upitao je Vlahović na mreži X.

Aleksej Navaljni preminuo je danas nakon što je izgubio svijest i srušio se u zatvorskoj koloniji sjeverno od Arktičkog kruga gdje je služio dugogodišnju kaznu, saopštila je ruska zatvorska služba.

”Dana 16. februara ove godine, u popravnoj koloniji broj 3, osuđenik Navaljni A.A. se poslije šetnje osjećao loše, gotovo odmah izgubivši svijest. Odmah su stigli medicinski radnici iz ustanove i pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći. Urađene su sve neophodne reanimacije, ali nisu dale pozitivne rezultate. Ljekari Hitne pomoći su konstatovali smrt osuđenog. Uzroci smrti se utvrđuju”, navodi se u saopštenju Regionalnog odjeljenja kazneno popravne službe.

Ruski opozicioni lider je bio najžešći protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina. Razotkrivao je korupciju u vlasti i ogranizovao velike proteste protiv Kremlja. Uhapšen je u januaru 2021. godine po povratku iz Njemačke gdje je bio na liječenju zbog trovanja sovjetskim nervnim otrovom novičok, za koje je optužio Kremlj.

Izvor (naslovna fotografija):

Miodrag Vlahović

Ostavite komentar

Komentari (0)