test

(VIDEO) Živković: Na biračkom spisku u Podgorici više od 3.300 osoba sa pravom glasa u RS i Srbiji, nećemo dozvoliti ”Beogradski scenario”

Standard

25/09/2024

12:26

Predsjednik DPS-a Danijel Živković saopštio na pres konferenciji da posjeduju dokaze da lica koja ostvaruju svoje biračko pravo u RS imaju pravo glasa i u Podgorici.

“Najkasnije sjutra upoznaćemo tužilastvo i očekujemo najhitniji odgovor. Mi ćemo na izborni dan spriječiti svako od tih lica da iskoriste svoje biračko pravo koje imaju nelegalno i da im pošaljemo poruku da ne dolaze u Podgoricu da ostvare svoje biračko pravo”, naveo je Živković.

On je istakao da prema svim istraživanjima parlamentarna većina nema većinu u Podgorici i da imaju informacije da će parlamentarna većina sprovesti beogradski scenario.

“Pozivamo građane da masovno izađu na izbore i da DPS osvoji pobjedu na izborima u nedjelju”, poručio je Živković.

Živković je kazao da je u pitanju 3 300 birača iz Republike Srpske, te da imaju imena i prezimena tih ljudi. 

“Ne znamo ko motiviše te birače da dolaze u Crnu Goru, ovo se sve dešavalo i u avgustu 2020. i na izborima u Nikšiću. Nema potrebe da dolaze jer neće ostvariti ono što su naumili. Parlamentarna većina vidi da gubi”, istakao je Živković.

Govoreći o odbornicima sa Cetinja koji su napustili DPS, te najavili da će formirati poseban, nezavisni odbornički klub, Živković je kazao da svako ima pravo na svoje viđenje i nema posebnih informacija koje bi se mogle dodati.

“Oni koji si krenuli svojim putem želimo im svu sreću. Ja nemam informaciju u vezi tog poteza i razloga zašto su napustili”, naveo je on

Na pitanje portala Standard da li očekuje da će u kratkom roku do izbora nadležne instutcije reagovati adekvatno i sporvesti istragu, Živković je odgovorio da ukoliko su elementarno odgovorni, Više državno tužilaštvo koje sada ima nadležnost će sprovesti ekspresnu istragu kakvu su u nekim drugim slučajevima ranije sprovodili.

Živković je dodao da vjeruje da će oni sami morati da zaustave izborni inženjering koji se pokušava sporvesti u Podgorici dovođejem birača koji biračko pravo ostvaruju u Srbiji i Republici Srpskoj.

Izvor (naslovna fotografija):

Standard

Ostavite komentar

Komentari (0)