test

Adžić i Perunović rekorderi u svojim klasama u Dubrovniku

Standard

15/10/2024

19:15

Crnogorski automobilisti su, prethodnog vikenda, briljirali na MBAT Dubrovnik “Memorijal Željko Đuratović -Trofej Dubravko Čikor”.

Vozači AMSK Podi Herceg Novi Marko Adžić i Jovan Perunović oborili su rekorde i osvojili prva mjesta u svojim klasama na posljednjoj  ovogodišnjoj  međunarodnoj  brdskoj auto trci u Dubrovniku. Takođe, vozači Kluba Goran Vučetić i Stefan Milinić bili su drugi u svojim klasama. 

Legenda crnogorskog automobilizma Tihomir Aćimić (Aćimić Racing) je nakon sjajne prve vožnje, na  žalost , u drugoj vožnji imao tehnički problem sa automobilom . Iako je snagom volje pokrenuo auto i završio trku, nije uspio nadoknaditi izgubljeno vrijeme.

“Zaista sam pružio svoj maksimum, ali u drugoj vožnji došlo je do tehničkog kvara i auto se ugasio u prvoj krivini posle starta. Tačnije , ako se može reći, tako “glupav” kvar- sigurnosna elektro sklopka je u krivini isključila struju i auto je stao. Dok sam upalio i pokrenuo auto izgubio sam nekih 13 sekundi , koje nisam mogao nadoknaditi”, kaže Aćimić.

Aćimić je kazao i to da ostaje za utjehu da je tokom cijelog trkačkog vikenda bio na dobroj drugoj poziciji od svih 98 takmičara, među kojima su vrhunski vozači i šampioni. MBAT u Dubrovniku je ujedno i  Aćimićeva posljednja trka u karijeri profesionalnog sportskog vozača.

“Pred polazak u Dubrovnik sam donio čvrstu odluku da se povučem sa staze kao takmičar i da moja posljednja vožnja kao profesionalnog sportskog vozača upravo bude u Dubrovniku. Ovo iz razloga, što je moje učešće na svim trkama u Dubrovniku bilo maksimalno propraćeno i uvaženo od strane i organizatora i publike. Zato se želim zahvaliti organizatoru za posebnu pažnju i nagradu koju su mi dodijelili za odlazak sa staze u tzv. penziju. “, naglasio je Aćimić.

Mađarski vozač Laslo Saz (AK Dubrovnik racing) je oborio prošlogodišnji rekord i ukupni je pobjednik međunarodne brdske auto trke u Dubrovniku,dok je drugoplasirani  crnogorski vozač Vasilije Jakšić (AMSK Kotor).

Dodatno, iz AMSK Podi Herceg Novi su više nego zadovoljni organizacijom međunarodne brdske auto trke u Dubrovniku , kao i sa već tradicionalno izvanrednim domaćinima AK Dubrovnik Racing  i Nikšom Stahorom direktorom trke.

Minula, MBAT Dubrovnik “Memorijal Željko Đuratović -Trofej Dubravko Čikor” je bodovana za šampionate Hrvatske i Crne Gore.

Izvor (naslovna fotografija):

AMSK “Podi – Herceg Novi”

Ostavite komentar

Komentari (0)