test

Atletski savez: Koji je to rezultat potreban da bi Marija Vuković bila izabrana za sportistu godine?

Standard

21/12/2022

12:02

Atletski radnici, sportisti, klubovi i rukovodstvo Atletskog saveza saopštili su danas da su iznenađeni odlukom Udruženja sportskih novinara da Marija Vuković ne bude izabrana za najboljeg sportistu Crne Gore u 2022. godini.

Vuković je u ovoj godini osvojila srebrnu medalju u skoku u vis na Evropskom prvenstvu u Minhenu, bila je četvrta na dvoranskom prvenstvu svijeta u Beogradu i zlatna na Mediteranskim igrama u Oranu.

Na rang listi Svjetske atletske federacije nalazi se na devetom mjestu.

– Ako se ima u vidu da je kraljica sportova jedan od najmasovnijh i najpopularnijih olimpijskih sportova i da se atletski rezultati u svim zemljama svijeta najviše vrednuju, onda se postavlja pitanje – koji je to rezultat potreban da bi atletičarka Marija Vuković zavrijedila pažnju i da bi je USN izabralo za sportistu Crne Gore – piše u reagovanju Atletskog saveza.

Navodi se da su tog propusta svjesni i oni koji nijesu glasali za Mariju Vuković.

– Postavljamo i sljedeće pitanje – koliko ste takvom odlukom poslali demotivišuću poruku svim sportistima i olako im poručili da rezultati na sportskom polju nijesu mjerilo da će biti izabrani za najboljeg sportistu u svojoj zemlji – piše u regovanju Atletskog saveza.

Povezani članci

Vuković je u tradicionalnom izboru sportiste godine Udruženja sportskih novinara završila na drugom mjestu sa 29 glasova.

Najviše glasova (45) dobio je automobilista Vasilije Jakšić.

Izvor (naslovna fotografija):

foto ASCG.ME

Ostavite komentar

Komentari (1)

cikotickadjeku,

21 Dec. at 21:09

da promijeni vjeru i naciju, da postane srpkinja ka mnoge nase podrepne bazdiljave muhe