test

Danijelson i Hauge: Bez straha na Đer

Standard

04/10/2024

16:20

Susret u dvorani ''Morača'' igra se u nedjelju od 16.00 časova.

Dvonedjeljna pauza u Ligi šampiona je završena, ovog vikenda na programu su mečevi četvrte runde, a pred rukometašicama Budućnosti najveći mogući izazov – u “Moraču” u nedjelju (16.00) stiže aktuelni vladar Evrope, mađarski Đer.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Nekada su to bili veliki derbiji, sada je Đer neka druga dimenzija i klub sa ogromnim budžetom, ali mladi tim Bojane Popović pokušaće da uživa u meču protiv tima o kojem je suvišno trošiti riječi i kojeg sa klupe vodi bivši selektor “lavica”, švedski stručnjak Per Johanson.

Jasno je da uloga favorita pripada Đeru, koji je bio maksimalan u prva tri kola, ali “plave ” nemaju strah od velikog rivala i nadaju se dobrom otporu.

“Očekujemo tešku utakmicu, Đer je pun kvalitenih igračica. Naš cilj je da nastavimo progres kako sezona odmiče i da se fokusiramo prije svega na našu igru, moramo da se držimo zajedno i razmišljamo više od nama nego li o protivniku”, poručila je švedska pivotkinja Klara Monti Danijelson.

U prva tri kola “plave” nisu uspjele da osvoje ni bod, ali su bile veoma blizu da ga osvoje na gostovanju u Odenzeu

“Protiv Rapida u Bukureštu i Odenzea u Danskoj smo pružili odlične partije, dok u duelu sa Brestom nismo bile na nivou. Ne treba da se plašimo bilo koga, ponavljam, samo da razmišljamo o našoj igri i da budemo ozbiljne u svakom momentu i da ne padamo psihički. Utakmice sa Rapidom i Odenzeom treba da nam budu putokaz”, kazala je Danijels.

Iskusna Šveđanka očekuje da Budućnost igra sve bolje kako sezona odmiče.


“Mlad smo tim koji definitivno ima potencijal. Samo moramo da vjerujemo u naš sistem, našu filozofiju i sugurno ćemo napredovati. Glava je najvažnija”, naglasila je Danijelson.

Golmanka Sakura Hauge, nada se da će Budućnost imati šansu protiv Đera.

FOTO: DEJAN STARČEVIč

“Đer ima iskusne igračice, odličan tim, znamo da smo autsajderi u narednom meču, ali to ne znači da treba da se plašimo. Moramo da prikažemo borbeni duh kao Odenzea i onda imamo čemu da se nadamo”, rekla je Hauge.

Meč sa Đerom je prilika da ekipa pokaže da može da igra i protiv najjačih timova.

“Đer se ljetos dodatno pojačao. Puni su internacionalki sa velikim iskusvom, svojevrsni miks brzih, snažnih igračica i odličnih šuterki, dobrih pivota… Čeka nas veliki izazov, ali niko nije nepobjedljiv”, istakla je Hauge.

Parovi 4. kola

A GRUPA

Subota

16.00 Ferencvaroš – Bistrica

18.00 Krim – Storhamar

18.00 Mec – Podravka

Nedjelja

16.00 ĆSM Bukurešt – Nikebing

B GRUPA

Subota

16.00 Vajpers – Odenze

Nedjelja

14.00 Esbjerg – Rapid Bukurešt

14.00 Bitinghajm – Brest

16.00 Budućnost – Đer

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: DEJAN STARčEVIć

Ostavite komentar

Komentari (0)