test

Hamilton kažnjen, trku u Holandiji počinje sa 15. mjesta

Standard

25/08/2024

13:13

Vozač Mercedesa Luis Hamilton kažnjen je sa tri pozicije i u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Holandije startovaće sa 15. pozicije, pošto je ometao Serhija Peresa iz Red Bula tokom kvalifikacija.



Kako je saopšteno iz Formule 1, Hamilton je tokom prvog dijela kvalifikacija blokirao Peresa u krivini broj devet, zbog čega je vozač Red Bula izgubio vrijeme.

1 klik – 100 freebet-ovaRegistruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Meksički vozač je ipak u narednom krugu uspio da ostvari dobar rezultat i plasira se u drugi dio kvalifikacija. On je u kvalifikacijama zauzeo peto mjesto, odakle će startovati u Zandvortu.

Hamilton je kvalifikacije završio u drugom dijelu i trebalo je da startuje sa 12. mjesta, ali će poslije kazne početi sa 15. mjesta.

“Stjuardi su utvrdili da je, iako je bilo odgovarajućeg upozorenja ekipe i iako je vozač pokušao da se skloni sa puta, mogao više da uspori kako ne bi ometao drugi automobil i zbog toga smatraju da je ometanje bilo nepotrebno u smislu propisa. Zbog toga se primjenjuje kazna u skladu sa prethodnim odlukama”, navodi se u saopštenju Formule 1.

Trka za Veliku nagradu Holandije, prva poslije ljetnje pauze u šampionatu Formule 1, vozi se u nedjelju od 15 časova.

Vozač Vilijamsa Aleksander Albon diskvalifikovan je iz kvalifikacija i trku će početi sa začelja, pošto pod njegovog bolida nije prošao tehničke provjere.

Albon je kvalifikacije završio na osmom mjestu, ali će sada zajedno sa timskim kolegom Loganom Sardžentom, koji nije vozio kvalifikacije zbog sudara na trećem treningu, startovati sa začelja.

Izvor: Beta
Izvor (naslovna fotografija):

Beta/AP Photo/Peter Dejong

Ostavite komentar

Komentari (0)