test

Jokanović prvi kandidat za selektora?

Standard

10/12/2023

09:08

Fudbalska reprezentacija Crne Gore traži selektora nakon odlaska Miodraga Radulovića, a prvi pik da ga naslijedi je Slaviša Jokanović.



Portal RTCG i Mportal saznaju da je srpski stučnjak i najbliži klupi “hrabrih sokola”.

Jokanović je trenersku karijeru počeo 2007. u Partizanu, a kasnije je radio u Engleskoj.

Prvo je u Premijer ligu uveo Votford, pa Fulam, a vodio je i Šefild junajted, Levski, Erkules, Makabi iz Tel Aviva, Al Garafu i Dinamo iz Moskve koji je napustio u maju ove godine.

Popularni Jokan je bio reprezentativac Jugoslavije do 2002. godine, igrao je sa Dejanom Savićevićem, predsjednikom FSCG, s kojim je i danas u dobrim odnosima.

Jokanović je i ranije u nekoliko navrata bio kandidat za selektora Crne Gore.

Povezani članci

Naš nacionalni tim će brzo dobiti osmog selektora, nakon Zorana Filipovića, Zlatka Kranjčara, Branka Brnovića, Ljubiše Tumbakovića, Faruka Hadžibegića i Miodraga Radulovića.

Izvor (naslovna fotografija):

Društvena mreža X

Ostavite komentar

Komentari (1)

dragan p nk

10 Dec. at 12:53

dok je dejan savićević na čelu fscg nećemo napraviti nikakav bolji rezultat.ovo govorim ne što ne volim deja već zato što je pokazao za ovih više od 20 godina da jednostavno nema viziju crnogorske reprezentacije,,,niti u izboru selektora niti u dijeljenju pasoša igračima koji nose ili su nosili crnogorski dres.jednostavno moramo prekopirati pristup i odnos prema reprezentaciji kao što je u rukometu.jer je rukomet reper kako se bori za nacionalni dres i za državu a ne nikako kao što radi vaterpolo i plivački savez crne gore i još neki savezi.dejo je bio veliki igrač,,,legendarni ali nije ukapirao da postoji još graničnih prelaza osim d o b r a k o v a.