test

Komatina peti na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji

Standard

08/10/2024

20:22

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u tekvondou, koje se održalo od 1. do 6. oktobra u Džudžeonu, Južna Koreja, učestvovalo je 1.686 takmičara iz 137 zemalja svijeta, što ga čini najbrojnijim Svjetskim juniorskim prvenstvom u istorij.

“Ponosni smo što je Ognjen Komatina, kao član reprezentacije Crne Gore i tekvondo kluba “Olimp” bio dio ovog prestižnog događaja, i ostvario izvanredan rezultat, osvojivši 5. mjesto u kategoriji -68 kg”, kazali su iz TK “Olimp”.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Do tog rezultata došao je pobjedama nad takmičarima iz Azerbejdžana Junisom Husejnovim koji je bronzani sa svjetskog prvenstva koje je održano prije dvije godine u Bugarskoj.

U drugom kolu je bio bolji od Gvatemalca Martina Miranda Fara, dok je u trećem kolu savladao Kazakstanca Jelinur Muratkana. U četvrtfinalu, u borbi za medalju, izgubio je od ruskog takmičara Amira Vjokova koji se kasnije dominantnim nastupima domogao zlatne medalje i naslova svjetskog šampiona.

“Ognjen je svojim predanim radom i zalaganjem dokazao svoj kvalitet i pokazao da se na njega može najozbiljnije računati za Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. god, kao i osvajanje olimpijske medalje, što i jeste njegov sportski cilj”, naovde iz “Olimpa”.

Na ovom takmičenju su nastupila još tri člana crnogorske reprezentacije. U kategoriji do 59kg takmičarka Sara Kraja, u kategoriji do 63 kg takmičarka Andrea Berišaj i u kategoriji do 59kg takmičar Vasilije Nestorović, koji su i pored sjajnih borbi zaustavljeni u prvom kolu.

Izvor (naslovna fotografija):

TK Olimp

Ostavite komentar

Komentari (0)