test

Mesi postigao het-trik za 11 minuta, ispisao istoriju i podigao trofej!

Standard

20/10/2024

08:51

Lionel Mesi je nastavio da pomjera granice u Inter Majamiju i MLS ligi.

On je noćas postigao het-trik za samo 11 minuta u pobjedi nad Nju Inglandom rezultatom 6:2, a ujedno je postao najbolji strijelac u istoriji Inter Majamija sa 33 gola, jedan manje do sada je postigao Leonardo Kampana.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Prvo poluvrijeme obilježio je Luis Suarez koji je dao dva gola u 40. i 43. minutu, čime je anulirao prednost gostiju od 0:2.

Zanimljivo, Mesi je ušao u igru u 58. minutu, a istom je pasom za Albu našao rupu u odbrani, nakon čega je lijevi bek asistirao za 3:2.

Onda je Mesi dodao gas, u 78. minutu je postigao prvi gol poslije asistencije Luisa Suareza za 4:2, a u 1. i pas Albe za 4:2.

Het-trik je kompletirao nakon nove asistencije Luisa Suareza i laganog voleja u 89. minutu za konačnih 6:2.

Inter Majami je osvojio najveći broj bodova u istoriji ligaškog dijela tabele MLS i definitivno je najveći favorit da osvoji i titulu.

Igračima Intera noćas je i uručen trofej za prvo mjesto poslije prvog dijela sezone, ali svakako da će glavni cilj biti istorijska titula za klub osnovan 2018. godine.

Izvor (naslovna fotografija):

EPA-EFE

Ostavite komentar

Komentari (0)