test

Nikola Žižić pred meč protiv Džokera: Želimo pobjedu

Standard

30/09/2024

16:10

Podgorica Bemaks spremna za premijeru u NLB ABA 2 ligi.

Košarkaši Podgorice Bemaks sprovode posljednje pripreme uoči meča protiv Džokera, čime će i zvanično krenuti u novu sezonu.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Regionalno takmičenje već je krenulo, odigrani su mečevi prvog kola u grupama A i B, dok će Podgorica Bemac u srijedu od 21 čas u ,,Bemaks areni” ugostiti Džoker iz Sombora.

“Imali smo duge pripreme, veliki broj kontrolnih mečeva, a svaka provjera bila od velikog značaja i u cilju podizanja forme. Ekipa je rasla iz utakmice u utakmicu, ali neću izuzeti činjenicu da postoji veliki prostor za napredak. Dugo se pripremamo, a toliko dugo iščekujemo početak sezone i start lige. Momci su željni košarke i to se primjećuje na treninzima, kako kod igrača, tako i kod trenera”, kazao je za klupski sajt centar Nikola Žižić.

Košarkaši Podgorice naredne sezone u ABA 2 ligi kreću iz grupe C, gdje će im rivali biti Široki, Pelister i Džoker. U novoj sezoni nema “balona”, mečevi se igraju kod kuće i u gostima, a 16 ekipa je podijeljeno u četiri grupe – A, B, C i D. U grupi A su MZT, Helios, Cedevita Junior i Teodo, grupu B čine Vojvodina, Sutjeska, Bosna i Rabotnički, dok su Zlatibor, Borac Banjaluka, Ilirija i Šibenka u grupi D. Podgorica će na startu, 2. oktobra, od 21 čas u ,,Bemax areni” ugostiti Džoker, koji je prije samo par dana potvrdio učešće, nakon što je od takmičenja odustala ekipa Vršca.

“To je sigurno poremetilo naše planove. Pratili smo ekipu Vršca uveliko se spremali za njih, nakon određenih skautinga i analiza. I, sada samo par dana prije utakmice saznajemo da ne igramo sa njima, nego je u takmičenje ušao Džoker. To je zaista komplikovano, jer sada imamo jako malo vremena za pripremu te utakmice. Ali, znamo da se radi o dobroj ekipi. Džoker je tek prije par dana ušao u ABA ligu, ali daleko od toga da su ekipa za potcijeniti. Radi se o ekipi sa mnogo kvaliteta i energije”, smatra Žižić.

Nakon prve faze, po dva tima iz svake grupe prolaze dalje, u top osam fazu, gdje se formiraju dvije nove grupe – E i F. Iz grupa E i F će po dvije ekipe izboriti plasman u polufinale. U polufinalu se igra na dvije pobjede. Finale se igra na dvije pobjede. Prvi put Podgorica će imati priliku da ligaški dio igra na svom terenu.

“Ove godine nas očekuje drugačiji sistem takmičenja. Napravljene su četiri grupe po četiri ekipe. Svaka utakmica nosi mnogo veću težinu s obzirom da prolaze samo prve dvije ekipe iz svake grupe i formiraju Top8 fazu, koja počnje već od januara. Prelijepo je što sezonu otvaramo kod kuće. Očekujemo jednu zahtjevnu utakmicu u kojoj želimo prvu pobjedu, a nadamo se i lijepom ambijentu”, podvukao je Žižić.

Izvor (naslovna fotografija):

UGC

Ostavite komentar

Komentari (0)