test

Osmajić suspendovan osam utakmica

Standard

04/10/2024

18:33

Crnogorski fudbaler platiće i 15.000 funti jer je ugrizao igrača Blekburna.

Crnogorski fudbaler Milutin Osmajić suspendovan je osam utakmica i moraće da plati 15.000 funti (skoro 18.000 eura) jer je na utakmici Prestona sa Blekburnom ugrizao protivničkog igrača Ovena Beka za vrat.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Preston je prihvatio odluku nezavisne Regulatorne komisije, saopštio je klub iz engleskog Čempionšipa.

Oven Bek, koji igra na pozajmici iz Liverpula, isključen je u 89. minutu utakmice odigrane 22. septembra jer je udario Duanija Holmsa iz Prestona.

Dvadeset dvogodišnji defanzivac potom je burno protestovao kod sudije Metjuna Donoua pokazavši mu da ga je Osmajić ugrizao za gornji dio leđa.

Povezani članci

Nikšićanin je dobio žuti karton.

Crnogorski reprezentativac priznao je da je počinio ,,nasilničko ponašanje“ na nedavnoj utakmici šampionata protiv Blekburn Roversa, dodaje se u klupskom saopštenju.

Dok je čekao kaznu, Osmajić je postigao dva pogotka u pobjedi nad Votfordom (3:0) minule srijede, a naredni meč za člana drugog ranga engleskog fudbala moći će da odigra 23. novembra protiv Derbija kod kuće.

Preimpulsivna reakcija Nikšićanina u namjeri da odbrani saigrača podsjetila je na nesportske poteze Luisa Suaresa koji je tri puta ostavljao trag svojih zuba na tijelu protivničkih igrača.

Prvi prekršaj Suares je napravio 2010, kada je kao fudbaler Ajaksa bio suspendovan na sedam mečeva jer je ugrizao Otmana Bakala iz PSV-a.

Ponovio je to na utakmici Liverpula protiv Čelzija 2013. godine, ugrizavši Branislava Ivanovića, nakon čega je propustio 10 utakmica.

Zbog trećeg incidenta, na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, gdje je ugrizao Đorđa Kjelinija na utakmici grupne runde između Urugvaja i Italije, kažnjen je neigranjem na devet utakmica reprezentacije i suspenzijom od četiri mjeseca za sve fudbalske aktivnosti.

Osmajićeva suspenzija ne odnosi se na mečeve reprezentacije, pa će 25-godišnji Nikšićanin biti na raspolaganju selektoru Robertu Prosinečkom za oktobarska gostovanja Turskoj i Velsu. 

Izvor (naslovna fotografija):

mirror.co.uk

Ostavite komentar

Komentari (0)