test

Rukometašice Budućnosti poražene u Kristijanštadu

Standard

19/10/2024

19:50

Budućnost je upisala peti poraz i bez pobjede je u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Dobro su rukometašice Budućnosti parirale Vajpersu 40 minuta, a onda su nakon gola Nine Bulatović u 40. minutu za izjednačenje (19:19) i njenog prestrogog isključenja (pri vraćanju u odbranu lopta je pogodila nenamjerno u nogu) nestale sa terena i pretrpjele peti poraz u B grupi Lige šampiona – 32:23.

Vajpers se serijom 6:0 odlijepio na 25:19 i trasirao put ka drugoj pobjedi, dok je Budućnost ostala na začelju sa jednim osvojenim bodom, protiv Đera prije dvije nedjelje.

U odnosu na prošlonedjeljni meč protiv Ludvigzburga, “plave” su odigrale bolje u Norveškoj, ali ponovo su napravile dosta tehničkih grešaka, koncetracija je popustila u posljednjih 20 minuta i na tome će najmlađi tim morati da poradi u predstojećoj reprezentativnoj pauzi.

Vajpers kojem prijeti bankrot i kojem je meč protiv Budućnosti možda bio posljednji ovosezonski u Ligi šampiona do trijumfa su predvodile Merel Freriks i Lois Abing sa po pet pogodaka. Isto toliko u timu Budućnosti postigle su Ivana Godeč i Ivona Pavićević, dok je četiri dodala Jelena RadivojevićSara Hauge imala je 10 odbrana. 

U narednom kolu, Budućnost 9. novembra dočekuje Esbjerg

Izvor (naslovna fotografija):

foto; SRDJAN BOLJEVIC

Ostavite komentar

Komentari (0)