test

Simonović: Raduje me što ćemo zajedno nastaviti da pišemo nove stranice crnogorskog sportskog uspjeha

Standard

25/10/2024

14:14

Pobijedili su sport i fer-plej, izjavio je Dušan Simonović nakon što je reizraban za predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta.

To znači da će po završetku aktuelnog mandata navršiti 25 godina kako je na poziciji prvog čovjeka krovne sportske asocijacije u zemlji.

“Crnogorski olimpijski komitet ostaje i ubuduće nacionalna olimpijska sportska ogranizacija, posvećena isključivo i samo afirmaciji sporta. Tu misiju u narednom periodu ispunjavaćemo još intenzivnije, predanije i uz još jaču artikulaciju želje da COK ostane upravo crnogorska krovna sportska organizacija i da nikada niko ne bude u prilici da ugrozi takvu našu orjentaciju”, rekao je Simonović, nakon što je dobio većinsku podršku na današnjoj Izbornoj sjednici.

Zahvalio se na povjerenju koje su mu ukazali, kako je kazao, “svi oni koji nepoljuljano vjeruju u viziju i pravac kojim se krećemo”.

“Još sam više zahvalan onima koji su taj pravac pokušali da naruše i promijene, uz skrivenu viziju podvođenja COK-a možda nekim drugim interesima. Njima hvala jer su nam jasno pokazali šta ne žalimo da postane Crnogorski olimpijski komitet. Ovaj reizbor ne doživljavam samo kao priznanje za dosadašnji rad, već kao priliku da zajedno s našim sportistima, klubovima i savezima nastavimo da gradimo još jaču i uspješniju olimpijsku porodicu Crne Gore”, naglasio je Simonović.

Vjeruje da se zajedničkim radom, posvećenošću i zalaganjem mogu postići velike stvari na međunarodnoj sceni.

“Naša zemlja ima ogroman sportski potencijal, a moja misija ostaje nepromijenjena – stvaranje najboljih uslova za razvoj sportista, jačanje infrastrukture i promocija olimpijskih vrijednosti koje nas sve povezuju. Afirmacija, ne samo našeg sporta, već i Crne Gore kao države. Hvala svima koji su dio ovog putovanja, i raduje me što ćemo zajedno nastaviti da pišemo nove stranice crnogorskog sportskog uspjeha“, zaključio je Simonović-

Simonoviću je ovo šesti mandat, a prvi put je za predsjednika COK-a izabran 28. maja 2003. godine, nakon čega je modernizovao uslove rada COK-a, realizovao niz projekata koji su imali za cilj popularizaciju ideje olimpizma na našim prostorima, ali i uveo Crnogorski olimpijski komitet u punopravno članstvo u Međunarodnom olimpijskom komitetu.

Izvor (naslovna fotografija):

Dušan Simonović

Ostavite komentar

Komentari (0)