test

Stigao u klub za koji je genetski vezan: Oliver Šarkić u Budućnosti

Standard

23/06/2024

12:49

Doskorašnji fudbaler Dečića, Oliver Šarkić, igraće naredne sezone za Budućnost.



Prelazak iz redova aktuelnog šampiona Crne Gore u najtrofejniji crnogorski fudbalski klub, za koji je Šarkić vezan genetski.

Njegov đed Aljo je bio davne 1947. godine fudbaler Budućnosti, a kasnije je obavljao funkcije u klubu, i imao zavidnu karijeru kao glavni urednik u Radio Titogradu, dok je otac Bojan bio predsjednik Upravnog odbora “plavo-bijelih”.

Oliver je prošle sezone bio jedan od ključnih fudbalera Dečića a šampionsku sezonu za tim iz Tuzi je završio sa po 11 golova i asistecnija.

To mu nije bilo dovoljno da zavrijedi mjesto u idealnih 11 fudbalera CFL-a u izboru Sindikata profesionalnih fudbalera, što je u najmanju ruku bila čudna odluka.

Počeo je karijeru u mlađim kategorijama Anderlehta i Benfike, igrao je za Fafe, Lids junajted, Barakaldo, Barton, Blekpul, Mansfild Taun i Pahtakor.

Ima 26 godina i igra na poziciji napadača, a može da igra i krilo i ofanzivnog veznog.

Na veliku žalost i tragediju i porodice Šarkić ali i cijele crnogorske sportske javnosti, Oliver je prije osam dana izgubio brata blizanca, reprezentativnog golmana, Matiju, u najvećoj sportskoj tragediji koju pamti Crna Gora.

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

Oliver Šarkić; FSCG

Ostavite komentar

Komentari (0)